spot_img

Η Ferrari πήρε της αποφάσεις που ήθελε για το 2024

Η Scuderia Ferrari θέλει να κάνει τη διαφορά στην αγωνιστική σεζόν του 2024 και επέλεξε να ακολουθήσει το δικό της δρόμο σε αντίθεση με άλλες ομάδες. 

Είναι πλέον σαφές πως στο τρέχον πακέτο τεχνικών κανονισμών της Formula 1, η πιο αποδοτική σχεδιαστική φιλοσοφία ήταν αυτή που είχε εξ αρχής ακολουθήσει η Red Bull Racing. Πρώτη τη μιμήθηκε η Aston Martin και είδαμε την άνοδο στην απόδοσή της ενώ ακόμα και οι μεγάλοι της ανταγωνιστές, Mercedes-AMG και Scuderia Ferrari, υιοθέτησαν στην πορεία πολλές λύσεις που είχαμε δει στις RB18 και RB19.

Τι γίνεται όμως ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2024; Έχουν ενδιαφέρον όσα μοιράστηκε το formu1a.uno που επικαλείται πηγές εντός Μαρανέλο και αποκαλύπτει τις σκέψεις των Ιταλών για την 676, όπως είναι σε αυτό το στάδιο το κωδικό της όνομα. Κόντρα λοιπόν στο αναμενόμενο, η Scuderia θα ακολουθήσει πάλι, σε μεγάλο βαθμό, το δικό της δρόμο. Το νέο μονοθέσιο το οποίο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί σύντομα, θα αποτελεί υβρίδιο ανάμεσα στη φετινή SF-23 και τη φιλοσοφία της Red Bull.

Μέχρι τον Ιούλιο άλλωστε, δούλευαν σκληρά για να διορθώσουν τα (πολλά όπως παραδέχονται) κακώς κείμενα στο τρέχον μονοθέσιο. Και το τελευταίο σημαντικό update που ολοκληρώθηκε τότε και το είδαμε στις SF-23 από την Ιαπωνία και μετά, θεωρούν πως ήταν ένα σημαντικό βήμα εμπρός.

Οι Ιταλοί θέλουν να ενσωματώσουν τις δικές τους ιδέες στο project του 2024 και θεωρούν, εδώ δίχως να έχουν άδικο, πως ακόμα και στην τρίτη σεζόν αυτού του σετ κανονισμών, υπάρχουν άφθονα περιθώρια για εξερεύνηση και αναζήτηση λύσεων που θα κάνουν τη διαφορά.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα για τη Ferrari, είναι το άλλοτε αντίπαλο δέος της McLaren. Η MCL60 ξεκίνησε τη σεζόν ως το χειρότερο ίσως μονοθέσιο και τώρα είναι το μόνο που πλησιάζει τη Red Bull του Max Verstappen.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Βραζιλίας. Για περισσότερα πατήστε στο παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles