spot_img

Η Ferrari στοχεύει να κερδίσει τη McLaren

Με έξι αγώνες να απομένουν για το τέλος της φετινής σεζόν, η Ferrari θέτει ως κυρίαρχο στόχο τη νίκη επί της McLaren στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, παραδέχθηκε πως ο στόχος της Ferrari στο φινάλε του πρωταθλήματος 2021 είναι ξεκάθαρο πως είναι η 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών, πιστεύοντας πως αυτό θα βοηθήσει στην απόδοση της ομάδας υπό συνθήκες πίεσης.

Μετά από 16 αγώνες το 2021, η Ferrari βρίσκεται στην 4η θέση του πρωταθλήματος κατασκευαστών και έχει απόσταση 7,5 πόντους από την 3η θέση και τη McLaren. Η ιταλική ομάδα καταφέρνει και διατηρείται κοντά στην 3η θέση, παρά το γεγονός πως η βρετανική ομάδα λίγους αγώνες νωρίτερα είχε κάνει το 1-2 στο GP Ιταλίας.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Η Ferrari ξεκίνησε τη φετινή σεζόν χωρίς να έχει αυτοσκοπό κάποιο συγκεκριμένο πλασάρισμα. Βασικός στόχος της ομάδας του Maranello ήταν να προετοιμαστεί για το 2022, όπου στοχεύει να πρωταγωνιστήσει και πάλι, κάνοντας το 2021 μια μεταβατική σεζόν. Από τη στιγμή, όμως, που ξεκαθάρισαν τα πράγματα τόσο στη βαθμολογία, όσο και στη δυναμική των ομάδων, ο Mattia Binotto ξεκαθάρισε στο προσωπικό της Ferrari πως στόχος για το τέλος της σεζόν είναι να ξεπεράσουν τη McLaren, σε μία προσπάθεια να προετοιμαστούν σαν ομάδα για τις μάχες του μέλλοντος με αντιπάλους της υπό συνθήκες πίεσης.

Φυσικά και αυτός είναι ένας στόχος που έχουμε “επικοινωνήσει” στην ομάδα. Νομίζω πως όλοι είναι σύμφωνοι με αυτό. Θα ήταν πολύ καλό να τερματίσουμε στην 3η θέση. Νομίζω, επίσης, πως το να δουλεύουμε με αυτόν τον ξεκάθαρο στόχο μέχρι το τέλος της σεζόν είναι σημαντικό για εμάς, επειδή είναι ένας τρόπος να δουλέψουμε υπό πίεση και να εκπαιδευτούμε σε αυτό. Επομένως, ναι, στοχεύουμε να τερματίσουμε στην 3η θέση στο τέλος της σεζόν.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Η Ferrari τοποθέτησε τη βελτιωμένη μονάδα ισχύος και στον Carlos Sainz στο GP Τουρκίας, με τον Ισπανό να κάνει πολύ καλό αγώνα και ν’ ανακηρύσσεται οδηγός της ημέρας. Ταυτόχρονα, ο Charles Leclerc ήταν και αυτός πολύ ανταγωνιστικός, δίνοντας μάχη στην κορυφή με τις Mercedes και Red Bull Racing.

Ο οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, δήλωσε τα ακόλουθα για τη βελτιωμένη απόδοση της Ferrari.

Είδαμε (στο GP Τουρκίας) πως ήμασταν γρηγορότεροι από τη McLaren. Στο Sochi (GP Ρωσίας) ήταν αυτοί γρηγορότεροι. Επομένως, πιστεύω ακόμα πως θα υπάρχουν σκαμπανεβάσματα μεταξύ μας μέχρι το τέλος της σεζόν. Αυτό που οφείλει να μας προσφέρει ο νέος κινητήρας είναι η δυνατότητα σε πίστες που είμαστε πίσω (από τη McLaren) να βρεθούμε πιο κοντά. Επίσης, σε πίστες όπου είμαστε μπροστά, μπορούμε ίσως να πάμε λίγο καλύτερα. Αυτό ήταν που ψάχναμε από τη στιγμή που αποφασίσαμε να φέρουμε τις αναβαθμίσεις και αυτό που ελπίζουμε είναι να έχουμε αυτό το μικρό πλεονέκτημα ώστε να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη μάχη που δίνουμε λίγο πιο περίπλοκη. Στο GP Τουρκίας καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά μας κατά 10 πόντους, κάτι που είναι σημαντική μείωση με δεδομένο το πόσους πόντους μαζεύουμε συνήθως. Απομένουν ακόμα 6 αγώνες, τα πάντα μπορούν να συμβούν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η μάχη της Ferrari με τη McLaren είναι η μεγαλύτερη στο πρωτάθλημα με βάση τα νούμερα, από τη στιγμή που είναι η μικρότερη διαφορά μεταξύ δύο ομάδων στη βαθμολογία. Απομένουν 6 αγώνες για τη λήξη της σεζόν και η απόστασή τους είναι μόλις 7,5 βαθμοί.

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles