spot_img

Ο Norris μιλά για θέματα ψυχικής υγείας

Ο Lando Norris μίλησε σχετικά με τα θέματα ψυχικής υγείας στην F1 και πιστεύει πως οι οδηγοί μπορούν να αποτελέσουν σπουδαίο παράδειγμα για τις νέες γενιές.

Πρόσφατα, ο οδηγός της McLaren μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπιζε με την ψυχική του υγεία στην αρχή της καριέρας του στην F1. Όπως ο ίδιος δήλωσε βρισκόταν συχνά σε κατάθλιψη, ενώ υπογράμμισε τις δυσκολίες και την πίεση που βιώνουν οι οδηγοί. 

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο ITV και στην εκπομπή “This Morning”, ο Norris τόνισε πως τόσο σημαντικά ζητήματα δεν θα πρέπει να μένουν εκτός δημοσιότητας. 

Είμαι σε πολύ καλύτερο σημείο σε σχέση με δυο χρόνια πριν και μπορώ πλέον να απολαύσω όχι μόνο το άθλημα, αλλά και την ζωή γενικότερα. Είναι σημαντικό να είσαι εναρμονισμένος με το πώς αισθάνεσαι. Όσοι περισσότεροι ανοίγονται για το πώς νιώθουν, τόσο το καλύτερο. Δίνουν το παράδειγμα για τους υπόλοιπους, καθώς και σε εμένα, που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα να κάνουν το ίδιο και να αναζητήσουν βοήθεια. 

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Ο Norris μάλιστα αποκάλυψε πως συνεργάζεται στενά με το φιλανθρωπικό ίδρυμα ψυχικής υγείας Mind, έχοντας την πλήρη υποστήριξη της ομάδας. Ο 21χρονος θεωρεί πως το κοινό, εντός και εκτός μηχανοκίνητου αθλητισμού, πρέπει να ευαισθητοποιηθεί αναφορικά με θέμα. 

 Κάθε μεγάλος αθλητής που μοιράζεται τις δικές τους εσωτερικές μάχες, είναι με στόχο να αποτελέσει παράδειγμα στις νέες γενιές και όχι να τον λυπηθούν. Έχουν υπάρξει οδηγοί στο παρελθόν που δεν είχαν το κουράγιο δείξουν αυτές τις αδυναμίες. Ίσως στη σημερινή εποχή είμαστε πιο ανοιχτόμυαλοι, όχι όμως εξ ολοκλήρου. Πιστεύω πως τα social media ασκούν μεγάλη επιρροή πάνω στο κομμάτι αυτό.     

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Norris βρίσκεται στην 4η θέση στο Πρωτάθλημα οδηγών με 32 βαθμούς διαφορά από τον προπορευόμενό του, Valtteri Bottas. Θα βρισκόταν πιο κοντά στη μάχη για την 3η θέση εάν είχε καταφέρει να φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα στο GP Ρωσίας.  

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles