spot_img

Η FIA δίνει εξηγήσεις για το GP Ιταλίας

Η FIA έδωσε επίσημα εξηγήσεις για το GP Ιταλίας το οποίο ολοκληρώθηκε υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας.

Ο Max Verstappen αναδείχθηκε ο μεγάλος νικητής στo Grand Prix Ιταλίας με σχετική άνεση. Ο Ολλανδός εκκίνησε από την 7η θέση του grid έχοντας ποινή πέντε θέσεων μετά από αλλαγές τμημάτων στην μονάδα ισχύος της RB18. Ο ρυθμός του μονοθεσίου ήταν για μια ακόμα φορά καταιγιστικός και γρήγορα βρέθηκε πρωτοπόρος παρά το γεγονός ότι ο Charles Leclerc εκκίνησε από την pole position. 

Ο Ολλανδός προς το τέλος του αγώνα είχε ξεφύγει πολύ από τον Leclerc ο οποίος δεν μπορούσε να μειώσει την διαφορά. Η μόνη σανίδα σωτηρίας για την Ferrari θα ήταν το αυτοκίνητο ασφαλείας το οποίο ήρθε στον 47ο γύρο με την εγκατάλειψη του Daniel Ricciardo. Οι πρωτοπόροι του αγώνα μπήκα στα pit για αλλαγή σε μαλακό σετ ελαστικών που θα έδινε την ευκαιρία στον Leclerc να επιτεθεί στον Verstappen. Ο αγώνας όμως ολοκληρώθηκε υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας και ο Verstappen σημείωσε την παρθενική του νίκη στο «ναό της ταχύτητας».

Σε επίσημη ανακοίνωση αντιπρόσωπος της FIA έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το περιστατικό αυτοκινήτου ασφαλείας στο τέλος του GP Ιταλίας.   

«Παρά το γεγονός ότι προσπαθούσαμε να απομακρύνουμε το μονοθέσιο με τον αριθμό 3 εκτός πίστας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ώστε να συνεχιστεί ο αγώνας, οι βοηθοί πίστας δεν μπορούσαν να βάλουν το μονοθέσιο στη νεκρά και να το σπρώξουν προς την έξοδο. Προτεραιότητά μας είναι η διαδικασία αυτή να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια, αλλά το περιστατικό δεν ήταν τόσο σημαντικό για να σταματήσει ο αγώνας με κόκκινη σημαία. Ο αγώνας τελείωσε υπό καθεστώς αυτοκινήτου ασφαλείας σύμφωνα με το πρωτόκολλο που έχει συμφωνηθεί ανάμεσα στις ομάδες και την FIA. Η χρονική στιγμή που θα εισέλθει το αυτοκίνητο ασφαλείας δεν έχει καμία σχέση με την όλη διαδικασία.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα της Ολλανδίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles