spot_img

Η FIA επεμβαίνει άμεσα μετά το φιάσκο στο pitlane του Μπακού

Η FIA εξετάζει την παραλίγο τραγωδία στον τελευταίο γύρο του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν, όταν ο Esteban Ocon μπήκε στα pits, την είσοδο των οποίων εμπόδιζαν πλήθος δημοσιογράφων που είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο.

Το τέλος του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν παραλίγο να μετατραπεί σε μια από τις μεγαλύτερες τραγωδίες της Formula 1 των τελευταίων ετών. Ο Esteban Ocon εκκίνησε τον αγώνα από το pit lane με το σκληρό σετ ελαστικών στο μονοθέσιό του. O Γάλλος οδηγός της Alpine διένυσε 50 από του 51 προγραμματισμένους γύρους στους δρόμους του Μπακού, βάση όμως των κανονισμών έπρεπε να κάνει ένα υποχρεωτικό pit stop. Κλήθηκε λοιπόν στα pits στον τελευταίο γύρο του αγώνα για αλλαγή ελαστικών και τα πράγματα παραλίγο να πάρουν μια πολύ άσχημη τροπή.

Στην είσοδο των pits είχε τοποθετηθεί μπαριέρα στην οποία είχαν συγκεντρωθεί πλήθος δημοσιογράφων και φωτογράφων αναμένοντας τους τρεις οδηγούς του βάθρου, παρά το γεγονός ότι ο αγώνας δεν είχε ολοκληρωθεί ακόμα. Ο Ocon αναγκάστηκε να μειώσει απότομα ταχύτητα για να αποφύγει πιθανή σύγκρουση με κάποιον από τους ρεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταχύτητα με την οποία οι οδηγοί εισέρχονται στα pits, αν και αλλάζει ανάλογα με το πλάτος του pit-lane της κάθε πίστας, παραμένει αρκετά υψηλή και το περιστατικό θα μπορούσε εύκολα να αποβεί μοιραίο.

Ακούστε την εκπομπή/podcast Slipstream #112 με την ανάλυση του GP Αζερμπαϊτζάν.  

Αποτελεί απορίας άξιο, και ενώ η FIA λαμβάνει διαρκώς αυστηρά μέτρα για την ασφαλή διεξαγωγή των Grand Prix, πως δόθηκε έγκριση από του διοργανωτές του αγώνα να τοποθετηθούν οι μπαριέρας για το parc ferme των νικητών ενώ ο αγώνας βρίσκονταν ακόμα σε εξέλιξη. Παρόμοιο περιστατικό στα pits είχαμε και το 2022 με τον Alexander Albon στο Grand Prix Αυστραλίας.

Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας υποστηρίζουν πως είναι σύνηθες οι διεργασίες για την προετοιμασία του parc ferme καθώς και του podium να ξεκινούν πριν το πέσιμο της καρό σημαίας. Σύμφωνα όμως με ενημερωτικό δελτίο, η FIA εξετάζει το πρωτόκολλο αυτό με στόχο να αποφθεχθούν παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

Δείτε το Grand Prix Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles