spot_img

Στη Red Bull δεν υπάρχουν (ακόμα) team orders

Η Red Bull Racing δεν προτίθεται να δώσει team orders στους οδηγούς της, ενώ έχει βάλει ένα συγκεκριμένο στόχο για το πρώτο μέρος της φετινής σεζόν της F1.

Τέσσερις νίκες σε ισάριθμους αγώνες μετρά έως τώρα στο 2023 η Red Bull Racing. Οι Max Verstappen και Sergio Perez έχουν από δύο πρωτιές, όμως στη βαθμολογία ο Ολλανδός προηγείται κατά έξι βαθμούς του Μεξικανού.

Σε κανένα από τα τέσσερα Grand Prix που έχουν διεξαχθεί έως τώρα δεν έχει απειληθεί η αυστριακή ομάδα. Δίχως να έχει ουσιαστικό ανταγωνισμό, οι Verstappen και Perez είναι ελεύθεροι να παλέψουν για τη νίκη, κάτι που είδαμε στο Αζερμπαϊτζάν. Στην πλειονότητα των γύρων, ο Μεξικανός οδηγός είχε διαφορά μικρότερη από δύο δευτερόλεπτα από τον teammate του, κι εν τέλει κατάφερε να πάρει τη νίκη.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, ρωτήθηκε από το motorsport.com αν υπήρχε κάποια σχετική οδηγία από την ομάδα προς τους οδηγούς της. Ο Βρετανός απάντησε αρνητικά και εξήγησε.

«Προς το παρόν είναι οι δυο τους. Υπάρχει μια μικρή διαφορά από τους υπόλοιπους οδηγούς, όμως απομένουν ακόμα 19 αγώνες και 5 σπριντ. Έχουμε λοιπόν αρκετούς αγώνες για το τέλος σε πολύ διαφορετικές πίστες και μπορεί να μάχονται μόνο οι δυο τους. Η αξιοπιστία θα είναι παράγοντας κλειδί. Αυτό στο οποίο εστιάζουμε είναι να ανοίξει η διαφορά στη βαθμολογία από τους υπόλοιπους οδηγούς. Όταν επιστρέψουμε στην Ευρώπη, θα δούμε πολύ σημαντικές αναβαθμίσεις. Έχουμε μειωμένο χρόνο εξέλιξης, οπότε εστιάζουμε στην αύξηση της διαφοράς. Μετά από τέσσερις αγώνες η διαφορά τους είναι 6 βαθμοί και είναι αμφότεροι πολύ ανταγωνιστικοί. Θέλουν και οι δύο να κερδίσουν και γι’ αυτό είναι στην ομάδα μας. Ήταν ελεύθεροι να παλέψουν στο Μπακού, όπως και όλη τη σεζόν έως τώρα. Αυτό θα γίνει μέχρι τα συμφέροντα της ομάδας γίνουν μεγαλύτερα από αυτά των οδηγών. Αλλά προς το παρόν, είναι ελεύθεροι να παλέψουν μεταξύ τους».

Ακούστε την εκπομπή/podcast Slipstream #112 με την ανάλυση του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. 

Όταν ο Horner ρωτήθηκε για τη σύσκεψη της ομάδας με τους οδηγούς της πριν την εκκίνηση στο Μπακού, ανέφερε.

«Πιστεύω πως το τι έγινε το 2018 είναι καλά χαραγμένο στη μνήμη της ομάδας (οι Max Verstappen και Daniel Ricciardo είχαν σύγκρουση). Είναι κάτι που συζητήσαμε πριν τον αγώνα, τους είπαμε πως είναι ελεύθεροι να παλέψουν, αλλά δεν θέλουμε επανάληψη του 2018. Πίεσαν ο ένας τον άλλο όσο περισσότερο μπορούσαν».

Η επόμενη μάχη μεταξύ των Verstappen και Perez θα πραγματοποιηθεί στο Grand Prix Μαϊάμι, το τριήμερο 5-7 Μαΐου.

Δείτε το Grand Prix Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles