spot_img

Η Formula 1 ανακοίνωσε το τελικό πρόγραμμα του 2021

Κατά την διάρκεια του FP3 για το GP Βελγίου, η Formula 1 ανακοίνωσε το ανανεωμένο και τελικό πρόγραμμα για τη σεζόν του 2021.

Σύμφωνα με το καινούριο πρόγραμμα, η σεζόν θα έχει τελικά 22 αγώνες, ενώ υπάρχει ακόμα μία κενή θέση, όπου σύμφωνα με πληροφορίες θα καλυφθεί από τον πρώτο αγώνα στο Κατάρ.

Η Formula 1 ξεκίνησε το 2021 με τη φιλοδοξία να έχει 23 αγώνες στο πρόγραμμά της. Όμως, οι επιπλοκές από την πανδημία του COVID-19, με κυριότερη αυτών τους περιορισμούς για μετακινήσεις ανάμεσα σε διάφορες χώρες, ανάγκασε τη διοργανώτρια αρχή να προχωρήσει σε αλλαγές. Ήδη ακυρώθηκαν 4 αγώνες, τα GP Καναδά, Σιγκαπούρης, Αυστραλίας και Ιαπωνίας, ενώ για κάποια από τα υπόλοιπα η διεξαγωγή τους είναι αμφίβολη.

Διαβάστε επίσης: GP Βελγίου FP3 – Ταχύτερος ο Verstappen στη βροχή

Μετά από συνάντηση με τους επικεφαλής των ομάδων το Σάββατο το πρωί στην πίστα του Spa, η Formula 1 δημοσίευσε το νέο πρόγραμμα για το δεύτερο μισό του 2021, με τη σεζόν να έχει τελικά 22 αγώνες και μία κενή θέση που προς το παρόν ορίστηκε στις 19-21 Νοεμβρίου. Τη θέση αυτή θα καταλάβει, πιθανότατα, η πίστα του Κατάρ, Losail International Circuit. Αν δεν επιβεβαιωθεί αυτό, είναι πιθανή η διεξαγωγή αγώνα στο Μπαχρέιν για δεύτερη φορά μέσα στο 2021.

Το GP Τουρκίας βρίσκεται ακόμα στο φετινό καλεντάρι, παρά το γεγονός ότι η χώρα βρίσκεται ακόμα στην “κόκκινη λίστα” της Μεγάλης Βρετανίας. Σύμφωνα με το τρέχον πρωτόκολλο, όσοι επιστρέψουν στη Βρετανία από την Τουρκία, τίθενται σε καραντίνα 10 ημερών, ανεξάρτητα από το αν είναι εμβολιασμένοι. Σε μια προσπάθεια να γίνει η διεξαγωγή του αγώνα, η Formula 1 μετέφερε το GP Τουρκίας μία εβδομάδα αργότερα, με την κυβέρνηση της Βρετανίας να επανεξετάζει την κατάσταση στις 16 Σεπτεμβρίου. Στην ίδια κατάσταση, αναφορικά με τους περιορισμούς της Μεγάλης Βρετανίας, κινείται και η Βραζιλία με το Μεξικό. Γι’ αυτό και οι αντίστοιχοί τους αγώνες μετακινήθηκαν επίσης 1 εβδομάδα αργότερα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Σε περίπτωση που ακυρωθούν και άλλοι αγώνες, η Formula 1 σκέφτεται διάφορους τρόπους αντικατάστασης. Οι επικρατέστεροι αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η διεξαγωγή διπλού αγώνα στις ΗΠΑ, παρά το γεγονός ότι η πολιτεία του Texas έχει αυξημένα κρούσματα COVID-19 αυτή τη στιγμή, αλλά και η πιθανή διεξαγωγή αγώνα στην πίστα του Mugello στην Ιταλία.

Παρακάτω είναι το υπόλοιπο πρόγραμμα αγώνων του 2021:Formula 1 2021

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles