spot_img

GP Βελγίου FP3: Ταχύτερος ο Verstappen στη βροχή

Ο Max Verstappen ήταν ο ταχύτερος οδηγός και στο FP3 για το GP Βελγίου, το οποίο διεξήχθη υπό βροχή, 2ος ήταν ο Perez και 3ος ο Hamilton, με μεγάλη απόσταση από την κορυφή.

Η πίστα από την αρχή είχε πολύ νερό και οι οδηγοί χρησιμοποίησαν ελαστικά για βροχή, τα intermediates. Το πρώτο μισό της διαδικασίας ήταν ιδιαίτερα δραστήριο, ενώ τα επόμενα λεπτά η κίνηση ήταν κατά πολύ μειωμένη, με τους χρόνους να μη μειώνονται.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο με 1:56.924, με τον Perez να είναι λίγο κάτω από 1s αργότερος, ενώ λίγο πάνω από αυτό ήταν ο 3ος Hamilton. Την 5αδα συμπλήρωσαν οι Lando Norris με McLaren και Esteban Ocon με Alpine, περίπου 1,5s και 2s από τον Verstappen αντίστοιχα.

Ικονοποιητική η εικόνα της Aston Martin, με τον Lance Stoll 6ο, πάνω από 2s πίσω από τον ταχύτερο χρόνο και τον Sebastian Vettel 8ο. Ανάμεσά τους βρέθηκε ο Pierre Gasly με Alpha Tauri. Την 10αδα έκλεισαν ο πολύ καλός George Russell με Williams και ο Fernando Alonso με τη 2η Alpine.

O Valtteri Bottas προβλημάτισε με την απόδοσή του πάλι σε βρόχινες συνθήκες, ήταν μόλις 11ος, με τον Nicholas Latifi με Williams να είναι σχετικά κοντά στον teammate του στην 12η θέση. 13ος ήταν ο Daniel Ricciardo με McLaren και 17ος ο Yuki Tsunoda, πολύ μακριά και οι δύο από τους teammate τους. Άλλη μια κακή περίοδο είχαν οι Ferrari στο GP Βελγίου, 14ος ο Carlos Sainz και 16ος o Charles Leclerc. Συμπαθητική προσπάθεια από τον Mick Schumacher που ήταν 15ος, ενώ ο Nikita Mazepin κατετάγη 19ος. Τέλος, απογοήτευση για την Alfa Romeo, 18ος ο Antonio Giovinazzi και τελευταίος ο Kimi Raikkonen, που όπως είπε στην ενδοεπικοινωνία είχε προβλήματα με τα φρένα του και πέρασε αρκετή ώρα στο γκαράζ της ομάδας.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Η διαδικασία δεν είχε κάποια κόκκινη σημαία, σε αντίθεση με τη χθεσινή ημέρα. Παρ’ όλα αυτά, στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούσαν στην πίστα, είδαμε αρκετά λάθη κυρίως στη στροφή 5, ενώ ο Nikita Mazepin με Haas και ο Pierre Gasly είχαν εξόδους από τις οποίες λίγο έλειψε να έχουν επαφή με τις μπαριέρες.

Αποτελέσματα FP3 GP Βελγίου

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles