spot_img

Η Formula 1 οδεύει σε μηδενικές εκπομπές άνθρακα

Με μια ανακοίνωση ύψιστης σημασίας, η Formula 1 ανακοίνωσε πως θα αλλάξει τη φιλοσοφία των αγώνων στα επόμενα 10 χρόνια.

Το σπορ στοχεύει να μηδενίσει τις εκπομπές ρύπων, πράγμα που σημαίνει ότι οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα δώσουν τη θέση τους σε μια νέα τεχνολογία που αναμένεται να εισέλθει στο σπορ. Αυτό θα σημάνει μια νέα εποχή στο σπορ που θα αλλάξει για πάντα την εικόνα του.

Η Formula 1 πέρα από εξωπραγματικές ταχύτητες είναι και ένα σπορ κορυφαίας τεχνολογίας και παράδειγμα προς τις αυτοκινητοβιομηχανίες και τον κόσμο, με τις καινοτομίες της σε διάφορους τομείς να ανεβάζουν το πρεστίζ της. Είμαστε πλέον σε μία εποχή, όπου η ανάγκη για τη μείωση της εκπομπής ρύπων και του διοξειδίου του άνθρακα είναι ύψιστης σημασίας και η εφαρμογή των V6 Hybrid κινητήρων έδωσε στο σπορ έναν άλλο αέρα.

Όμως, η F1 πρέπει να προχωρήσει κι άλλο και να φέρει μια νέα τεχνολογία όπου θα έχει μηδενικές εκπομπές και θα παραμείνει στη κορυφή των μηχανοκίνητων σπορ. Επιπλέον, το 2030  η υβριδική τεχνολογία θα συνεχίσει να υφίσταται.

Αυτό σημαίνει πως θα διαφέρει πολύ η τεχνολογία από αυτή της Formula E, με πολύ σημαντικό να είναι η διατήρηση του DNA της Formula 1. Αυτή θα είναι μια άκρως ριζική αλλαγή αντίθετη σε ό,τι έχουμε δει έως σήμερα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Επιπλέον μέχρι το 2025, η F1 θα προσπαθήσει να μειώσει στο ελάχιστο και τον τρόπο που διαχειρίζονται οι αγώνες. Θα ισχύσει η χρήση βιώσιμων υλικών κατά τη διάρκεια των Grand Prix ενώ θα απαγορευτούν τα πλαστικά μίας χρήσης. Επιπλέον η F1 θα προσφέρει τρόπους στους οπαδούς που θα πηγαίνουν στους αγώνες τρόπους φιλικούς προς το περιβάλλον ώστε η εκπομπές άνθρακα να μειωθούν περαιτέρω. Τέλος, θα υπάρξουν στο μέλλον πιο αποτελεσματικοί και αποδοτικοί τρόποι όπου οι ομάδες με τους εξοπλισμούς θα ταξιδεύουν στους αγώνες, με στόχο την ελάχιστη δυνατή επίπτωση στο περιβάλλον.

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από μια πολύμηνη έρευνα σε συνεργασία με την FiA για το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού, με στόχο φυσικά την καινοτομία στη τεχνολογία του μέλλοντος, δίχως να κάνει κακό στο περιβάλλον.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles