spot_img

Η Formula 1 περιμένει την απόφαση της Volkswagen

Ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, δηλώνει πως η Formula 1 περιμένει ανακοινώσεις από το Volkswagen Group για τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2026.

Τους τελευταίους μήνες το Volkswagen Group, μέσω των Audi και Porsche, έχει συμμετάσχει σε συζητήσεις για τη διαμόρφωση των κανονισμών σχετικά με τις μονάδες ισχύος στη Formula 1 από το 2026. Οι νέοι κινητήρες θα συνεχίσουν να είναι V6 1.6 λίτρων, όπως συμβαίνει και στο τρέχον Πρωτάθλημα. Οι σημαντικότερες αλλαγές, όμως, έχουν να κάνουν με την κατάργηση του MGU-H (σύστημα ανάκτησης ενέργειας μέσω θερμότητας) και την αύξηση της ηλεκτρικής ισχύς στα 350kw. Παράλληλα, από το 2026 θα τεθεί όριο κόστους και στις μονάδες ισχύος, εκτός από το γενικότερο όριο που αφορά τις ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Για γήπεδο περάστε από εδώ

Ο Stefano Domenicali μίλησε στη γερμανική ιστοσελίδα sport1.de, όπου κι έκανε κάποιες εκτιμήσεις για τις εξελίξεις που περιμένει από τη μεριά του Volkswagen Group:

Νομίζω πως έχουμε ένα σημαντικό μήνα μπροστά μας, αναφορικά με την απόφαση του Volkswagen Group. Θα ήταν πολύ καλό να συμμετάσχει (στη Formula 1), όμως δεν μπορώ να μιλήσω εκ μέρους τους. Αποτέλεσα κι εγώ κομμάτι αυτού του εξαιρετικού ομίλου (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Lamborghini την περίοδο 2016-20) και γνωρίζω πόσο σκληρά δουλεύουν για μελλοντικά projects.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Ο Domenicali αναφέρθηκε και στο κίνητρο που έχει το Volkswagen Group για να ξεκινήσει την ενασχόλησή του με τη Formula 1. Αυτό είναι οι αλλαγές που γίνονται με γνώμονα τον περιβαλλοντικό τομέα. Επιπλέον, πρόσθεσε πως οι νέοι κινητήρες που θα εμφανιστούν το 2026 θα μπορέσουν ν’ αποτελέσουν κίνητρο για την είσοδο περισσότερων κατασκευαστών στη Formula 1.

Τα βιοκαύσιμα, τα οποία σχεδιάζουμε να χρησιμοποιήσουμε παράλληλα με τους νέους υβριδικούς κινητήρες με περισσότερο ηλεκτρικό φορτίο, μπορούν να παρέχουν μία εναλλακτική λύση εκτός της ηλεκτροκίνησης. Και αυτό αφορά όχι μόνο το Volkswagen Group αλλά οποιονδήποτε κατασκευαστή. Έχοντας εκτίμηση στη Volkswagen, ελπίζω πως θα λάβουν μία απόφαση σύντομα. Ήταν πολύ θετικό που συμμετείχαν στη διαμόρφωση των κανονισμών για τους νέους κινητήρες. Τώρα, απομένει από αυτούς να κάνουν το τελικό βήμα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η είσοδος του Volkswagen Group στη Formula 1 φαίνεται πως είναι περισσότερο πιθανή από ποτέ. Μεταξύ άλλων, θετικός σε μία τέτοια κίνηση είναι και ο επικεφαλής της Williams, Jost Capito, ο οποίος μάλιστα έχει εκφράσει ενδιαφέρον να χρησιμοποιήσει και τους κινητήρες που πρόκειται να παράγει η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles