spot_img

Ο Hamilton δεν απαντά στον Πρόεδρο της FIA

Ο νέος πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, αποκάλυψε πως προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Lewis Hamilton ενόψει του Πρωταθλήματος του 2022.

Η σεζόν του 2021 στη Formula 1 ολοκληρώθηκε με πολύ αμφιλεγόμενο τρόπο. Ο Διευθυντής Αγώνων, Michael Masi, πήρε αποφάσεις στο φινάλε του GP Άμπου Ντάμπι οι οποίες προκάλεσαν αντιδράσεις, καθώς παραβίασε ορισμένους αγωνιστικούς κανονισμούς. Οι ενέργειες αυτές έδωσαν τη δυνατότητα στον Max Verstappen να προπεράσει στον τελευταίο γύρο τον Lewis Hamilton και να κατακτήσει το πρώτο του Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έκτοτε, ο Βρετανός παραμένει σιωπηλός στα social media, σε αντίθεση με ό,τι συνηθίζει γενικότερα, παρόλο που έκανε δύο δημόσιες εμφανίσεις.

Διαβάστε επίσης: Συναρπαστικό 2022 προβλέπουν στη McLaren

Ο νέος πρόεδρος της FIA, Mohammed Ben Sulayem, έχει προσπαθήσει να επικοινωνήσει με τον 7-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή. Παράλληλα, η FIA διεξάγει έρευνα για ενδεχόμενη παραβίαση των αθλητικών κανονισμών από τον Hamilton, αλλά και τον επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, οι οποίοι δεν ήταν παρόντες στην τελετή απονομή βραβείων της FIA. Ο Ben Sulayem έκανε δηλώσεις στην πόλη Jeddah (Σαουδική Αραβία), στο πλαίσιο της έναρξης του Rally Dakar 2022. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στον Lewis Hamilton:

Του έχω στείλει μηνύματα, δεν νομίζω πως είναι 100% έτοιμος να μου απαντήσει αυτή τη στιγμή. Δεν τον κατηγορούμε, καταλαβαίνω τη θέση του σαν οδηγός, προφανώς αντιμετωπίζει μία ιδιαίτερη κατάσταση. Ταυτόχρονα, όμως, υπάρχουν κανονισμοί. Όπως θα έχετε διαβάσει στον τύπο, ο νέος Πρόεδρος ετοιμάζεται να επιβάλει κυρώσεις. Φυσικά, μεγαλοποιούν τα πράγματα αρκετές φορές αναφορικά με το τι είναι σημαντικό για τον υπόλοιπο κόσμο. Για εμένα όμως δεν σχετίζεται αποκλειστικά μ’ ένα συγκεκριμένο οδηγό ή μία συγκεκριμένη ομάδα, είναι ένα γενικότερο ζήτημα. Υπάρχουν κανονισμοί τους οποίους πρέπει να σεβαστούμε, καθώς επίσης και η αξιοπιστία της FIA. Και δεν μπορώ να κρίνω κανέναν μέχρι να γνωρίζω τα ακριβή γεγονότα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Ο νέος πρόεδρος της FIA κατέστησε ξεκάθαρο γι’ ακόμα μία φορά πως θα ερευνήσει όλα όσα συνέβησαν στο GP Άμπου Ντάμπι, αλλά και στην τελετή απονομής βραβείων της FIA στο Παρίσι.

Για την ακρίβεια, η πρώτη μου αποστολή είναι να ανατρέξω στα γενικότερα γεγονότα του Άμπου Ντάμπι. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη μη παρουσία τους (Hamilton & Wolff) στο Gala, ασφαλώς και πιστεύω πως έγινε εν γνώσει τους. Όμως, στο τέλος της ημέρας, είμαστε και εμείς άνθρωποι, υπήρχε άγχος και πίεση. Προσωπικά είμαι πεπεισμένος πως στο τέλος θα βρεθεί μια λύση. Δεν μπορείς να σκέφτεσαι συνέχεια το παρελθόν, υπάρχουν πολλά περισσότερα πράγματα που μπορείς να σκέφτεσαι. Εμείς είμαστε αυτοί που αντιπροσωπεύουν το μέλλον.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο κόσμος της Formula 1 αναμένει την εξέλιξη αρκετών πραγμάτων ενόψει του 2022. Αρχικά, αναζητεί την οριστική απόφαση του Hamilton για το αν θα συνεχίσει ν’ αγωνίζεται, ενώ επιθυμεί και πιο ξεκάθαρους χειρισμούς από τη FIA στο μέλλον, αναφορικά με τα διάφορα συμβάντα σε αγώνες.

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles