spot_img

Η Formula 1 θα αγωνίζεται στο Τέξας μέχρι το 2026

Η Formula 1 υπέγραψε νέο συμβόλαιο με το Circuit of the Americas (COTA) του Τέξας, το οποίο θα παραμείνει στο πρόγραμμα μέχρι το 2026.

Οι αγώνες στη Formula 1 είναι παράδοση από τα πρώτα επίσημα Πρωταθλήματα. Στον 20ό αιώνα έχουν υπάρξει αρκετές πίστες στις Η.Π.Α. που φιλοξένησαν αγώνα Formula 1, η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή ιστορία (Indy 500, Riverside, Sebring, Watkins Glen, Long Beach, Detroit, Dallas, Phoenix). Στις αρχές του 21ου αιώνα, το GP Η.Π.Α. διεξαγόταν σε μία εναλλακτική διαδρομή στη θρυλική πίστα Indianapolis, με τον Michael Schumacher και τη Ferrari να κατακτά 6 νίκες σε 8 αγώνες. 

Διαβάστε επίσης: Ο Michael Andretti θέλει να μπει στη Formula 1 το 2024

Από το 2012 μέχρι και το 2021, με απουσία ενός έτους (2020 λόγω Covid), το GP Η.Π.Α. μεταφέρθηκε στο Circuit of The Americas (COTA), στην πόλη Austin της πολιτείας Texas. Ο Lewis Hamilton είναι ο πολυνίκης σε αυτήν την πίστα, καθώς έχει δει πρώτος την καρό σημαία στις 5 από τις 9 επισκέψεις του. Το 2021, μετά από μία συναρπαστική μάχη με τον 7-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, ο μετέπειτα Πρωταθλητής του 2021, Max Verstappen, αναδείχθηκε νικητής. Αυτή ήταν και η τελευταία χρονιά στο συμβόλαιο της πίστας με τη Formula 1.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τεχνικές αναλύσεις των Aston Martin, McLaren, AlphaTauri, Williams και Alfa Romeo!

Ωστόσο, υπήρχε ξεκάθαρη πρόθεση για επέκταση συνεργασίας της Formula 1 με το COTA. Την Παρασκευή, 18 Φεβρουαρίου ανακοινώθηκε η νέα συμφωνία που διατηρεί το GP Η.Π.Α. ως έχει μέχρι το 2026. Σε αυτό συνέβαλε και η ενεργή συμμετοχή των θεατών, οι οποίοι «γεμίζουν» τις κερκίδες γύρω από την πίστα. Μόνο το 2021, η προσέλευσή τους έφτασε το νούμερο-ρεκόρ των 400.000! Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις για την παραμονή του COTA στη Formula 1:

Είμαστε ενθουσιασμένοι που ανακοινώνουμε την επέκταση (της παρουσίας στο πρόγραμμα) με το COTA ενόψει της νέας συναρπαστικής σεζόν του 2022. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη διοργάνωση για τη συνεχόμενη αφοσίωση και τον ενθουσιασμό τους για τη Formula 1. Μαζί συνεχίζουμε ν’ αναπτύσσουμε τον ενθουσιασμό γύρω από το άθλημά μας στις ΗΠΑ, μετά την τεράστια επιτυχία του Netflix, τη δουλειά του ESPN και την εκπληκτική χρονιά που είχαμε το 2021. Το Austin είναι μία καταπληκτική πόλη και η πίστα είναι από τις αγαπημένες όλων των οδηγών. Ανυπομονούμε να βρεθούμε ξανά εδώ τον Οκτώβριο για περισσότερη δράση και ψυχαγωγία.

Το GP Η.Π.Α. αποτελεί παράδοση στο 2ο μισό της σεζόν στη Formula 1, με το φετινό αγώνα να διεξάγεται το τριήμερο 21-23 Οκτωβρίου.  

Αξιολογούμε τους οδηγούς της Formula 1 για τη σεζόν του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles