spot_img

Η Hannah Schmitz αποκαλύπτει πως οδηγεί τον Verstappen στις νίκες

Η υπεύθυνη στρατηγικής της Red Bull Racing, Hannah Schmitz, δήλωσε πως οι Max Verstappen και Sergio Perez δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τομέα με τον οποίο ασχολείται σε ένα τριήμερο της Formula 1.

Η στρατηγική είναι ένας τομέας ο οποίος μπορεί να αλλάξει σημαντικά τη ροή ενός αγώνα στη Formula 1. Χαρακτηριστικό αρνητικό παράδειγμα είναι η Ferrari τη φετινή σεζόν, η οποία έχει απολέσει δύο φορές τη νίκη λόγω κακών επιλογών στα pitstop του Charles Leclerc. Από την άλλη πλευρά, η Red Bull Racing και η επικεφαλής του τμήματος στρατηγικής της, Hannah Schmitz, παίρνουν τα εύσημα για τις εύστοχες κινήσεις τους στη διάρκεια των αγώνων.

Η Hannah Schmitz μίλησε στο podcast Red Bull: Beyond the Ordinary για το ενδιαφέρον που δείχνουν οι οδηγοί της αυστριακής ομάδας σχετικά με τη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν σε έναν αγώνα.

«Σίγουρα και οι δύο (Verstappen και Perez) δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον στο να κατανοήσουν τη στρατηγική και τα πλάνα που προτείνονται. Επίσης, ενδιαφέρονται σε όλη την ανάλυση του ρυθμού τους και οτιδήποτε συμβαίνει την ώρα του αγώνα. Ρωτάνε πολλά πράγματα, συνεπώς σίγουρα είναι αρκετά αφοσιωμένοι. Θα έλεγα, ωστόσο, πως ποτέ δεν είχα κάποια κακή συνεργασία με έναν οδηγό ή κάποιον που δεν ενδιαφέρεται. Σε τελική ανάλυση, η στρατηγική μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό έναν αγώνα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Η Hannah Schmitz περιέγραψε τη διαδικασία που ακολουθεί η Red Bull Racing πριν καταλήξει στη στρατηγική για κάθε οδηγό της. Συγκεκριμένα, τονίζει το γεγονός πως όλοι εκφράζουν την άποψή τους πριν ληφθεί η τελική απόφαση.

«Οι μηχανικοί αγώνα προφανώς έχουν πολύ στενή συνεργασία με τους οδηγούς τους, είναι αυτοί που τους καταλαβαίνουν και ξέρουν τον τρόπο που θα τους μεταφέρουν τις πληροφορίες που χρειάζονται. Σαν υπεύθυνοι στρατηγικής ενημερώνουμε και αυτούς, έχουμε ενημερώσεις κατά τη διάρκεια ενός τριημέρου, με τις βασικές να είναι αυτές πριν τις κατατακτήριες ή τον αγώνα. Βρίσκουμε αποδοτικό το να είναι περισσότερο σαν συζήτηση, επομένως εμείς παρουσιάζουμε το πλάνο μας και ρωτάμε τη γνώμη τους. Αυτό που εξασφαλίζουμε είναι πως όλοι παίρνουν μέρος και γνωρίζουν το σκεπτικό πίσω από τις ενέργειες που θα κάνουμε. Ο λόγος είναι πως πιστεύουμε πως είναι πραγματικά χρήσιμο να δουλεύουμε και να συγκεντρώνουμε πόντους ως ομάδα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Red Bull Racing έχει προβάδισμα 97 πόντων στο Πρωτάθλημα κατασκευαστών από τη δεύτερη θέση, ενώ ο Max Verstappen είναι επικεφαλής κατά 80 πόντους στους οδηγούς. Ένα μέρος αυτών των διαφορών είναι και η στρατηγική, με την αυστριακή ομάδα να κερδίζει ξεκάθαρα σε αυτόν τομέα.

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles