spot_img

Leclerc: «Το πρώτο μισό του 2022, το καλύτερο της καριέρας μου»

Ο Charles Leclerc παρά τις ατυχίες που αντιμετώπισε στο πρώτο μισό του Πρωταθλήματος του 2022 τόνισε πως δεν θα αλλάξει τακτική και θα ολοκληρώσει την σεζόν έχοντας τους ίδιους στόχους.

Το φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1 ξεκίνησε δυναμικά για τον Μονεγάσκο οδηγό και την Scuderia Ferrari. Το ιταλικό εργοστάσιο ήρθε όμως αντιμέτωπο με προβλήματα αξιοπιστίας στην μονάδα ισχύος και μετράει επτά εγκαταλείψεις στην σεζόν. Σε πίστες που η ομάδα είχε το πάνω χέρι από πλευράς απόδοσης, βρέθηκαν να παίρνουν λάθος αποφάσεις στην στρατηγική των οδηγών μένοντας πολλές φορές εκτός βάθρου.

Παρά τις δυσκολίες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι ο Leclerc υποστηρίζει πως ήταν οι καλύτερες εμφανίσεις μέχρι τώρα στην καριέρα του.     

«Πραγματικά πιστεύω ότι το πρώτο μισό της σεζόν ήταν το καλύτερό μου στην Formula 1. Νομίζω ο τρόπος που δούλεψα και μαζί με την ομάδα, σχετικά με το πώς θα βρούμε το κατάλληλο στήσιμο για το μονοθέσιο, πως θα σημειώσουμε τον ταχύτερο χρόνο στις κατατακτήριες και τον ρυθμό αγώνα μας, όλα έγιναν με τον ιδανικό τρόπο». 

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Ουγγαρίας.

Ο Leclerc δεν έχει υπάρξει αλάνθαστος στην σεζόν. Χαρακτηριστικά, στο Grand Prix Γαλλίας ενώ μονοπωλούσε στην κορυφή βρέθηκε εκτός αγώνα μετά από οδηγικό του λάθος. Ο ίδιος όμως υποστηρίζει πως έχει συστηματική απόδοση εντός πίστας, παρά τα όποια μηχανικά προβλήματα στο μονοθέσιο, και δεν βρίσκει λόγο να φέρει δραστικές αλλαγές. 

«Δεν υπάρχει λόγος να αλλάξω την προσέγγισή μου. Προσπαθώ να μαθαίνω από τα λάθη που έκανα μέχρι τώρα και παράλληλα να αποδίδω το ίδιο καλά. Είμαι πολύ ικανοποιημένος με τις εμφανίσεις μου στο πρώτο μισό και έτσι θέλω να συνεχίσω. Οπότε δεν θα δείτε κάποια ουσιαστική αλλαγή. Απλά χρειάζεται να προσπαθήσουμε και να δουλέψουμε σκληρά σαν ομάδα στους τελευταίους εννέα αγώνες όποιο και αν είναι το τελικό αποτέλεσμα».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Formula 1 επιστρέφει αυτό το Σαββατοκύριακο, 26 με 28 Αυγούστου, στο Grand Prix Βελγίου όπου αναμένουμε να δούμε την ανανεωμένη απόδοση των ομάδων του grid εντός πίστας. 

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles