spot_img

Η Honda δεν σκέφτηκε ποτέ να μείνει στη Formula 1

Η παραμονή της Honda στη Formula 1 δεν έπεσε ποτέ στο τραπέζι μέσα στο 2021, παρά το γεγονός πως κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1991.

Σύμφωνα με το Διευθύνων Σύμβουλο της Honda, Masashi Yamamoto, η Honda δε συζήτησε ποτέ το ενδεχόμενο ν’ αλλάξει στάση και να συνεχίσει πέρα από το 2021 στη Formula 1.

Η Honda τη φετινή σεζόν της Formula 1 πανηγύρισε, ως προμηθευτής κινητήρων, το πρώτο Πρωτάθλημα οδηγών από το 1991, με τον Max Verstappen να διαδέχεται τον θρυλικό Ayrton Senna στη σχετική λίστα. Η ιαπωνική εταιρεία είχε ήδη γνωστοποιήσει την απόφασή της ν’ αποχωρήσει μετά το τέλος του 2021 από το σπορ. Ήταν παρούσα σε όλες τις χρονιές της υβριδικής εποχής, έχοντας συνεργαστεί, κατά σειρά, με McLaren, AlphaTauri και Red Bull. Η αποχώρησή της, λοιπόν, συνδυάστηκε με μία μεγάλη επιτυχία, την κατάκτηση του Πρωταθλήματος οδηγών στο GP Άμπου Ντάμπι.

Διαβάστε επίσης: Ο Domenicali προβλέπει μεγάλη μάχη το 2022

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Honda, Masashi Yamamoto, μίλησε στα media, μεταξύ άλλων και την ιστοσελίδα RacingNews365.com. Εξήγησε πως τα σχέδια της Honda ήταν οριστικά και δεν υπήρχε περίπτωση ν’ αλλάξει γνώμη την τελευταία στιγμή:

Το να φύγουμε από τη Formula 1 ήταν μία πολύ μεγάλη απόφαση για τη Honda και αφορούσε τους πελάτες μας σε όλο τον κόσμο. Παρόλο που είχαμε καλά αποτελέσματα τη φετινή χρονιά, δεν είχαμε ποτέ κάποια συζήτηση για να παραμείνουμε εδώ (Formula 1).

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Η αποχώρηση της Honda αφήνει ως «κληρονομιά» στη Red Bull τις μονάδες ισχύος της, με το «πάγωμα» εξέλιξής τους να έρχεται το 2022. Ένα νέο τμήμα, το Red Bull Powertrains, απέκτησε τα δικαιώματα χρήσης των κινητήρων της Honda σε επίσημο ύφος, μετά την αποχώρηση της τελευταίας. Ο Yamamoto εξηγεί το πώς θα συνεχιστεί η όποια συνεργασία της ιαπωνικής εταιρίας με τη Red Bull:

Θα ελέγχονται (οι μονάδες ισχύος) απόλυτε από τη Red Bull, σύμφωνα με το αίτημά της. Επίσης, θα υποστηρίξουμε όσο γίνεται περισσότερο τη δραστηριότητα της AlphaTauri και της Red Bull στη Formula 1. Η Honda θα κάνει το καλύτερο που μπορεί.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Τα νέα δεδομένα για τη Red Bull, αλλά και τη Formula 1, φέρνουν μεγάλες αλλαγές και θα είναι ενδιαφέρον να διαπιστωθεί το πόσο καλά θα μπορέσει ν’ ανταποκριθεί η αυστριακή ομάδα στις νέες προκλήσεις του αθλήματος.

Δείτε το GP Μ. Βρετανίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles