spot_img

Ο Domenicali προβλέπει μεγάλη μάχη το 2022

Ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, πιστεύει πως οποιαδήποτε ομάδα αποκτήσει πλεονέκτημα στο ξεκίνημα της σεζόν, αναμένεται να το χάσει πολύ γρήγορα.

Το 2022 τίθενται σε ισχύ οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί της Formula 1. Οι ομάδες δουλεύουν σκληρά από τη φετινή χρονιά για να προετοιμαστούν όσο γίνεται καλύτερα στα καινούρια δεδομένα του αθλήματος. Κι ενώ οι νέοι κανονισμοί έρχονται με σκοπό να φέρουν περισσότερες μάχες στις πίστες, υπάρχει ο φόβος πως μπορεί να μην υπάρχει ανταγωνισμός στην κορυφή και πως κάποια ομάδα μπορεί να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες.

Διαβάστε επίσης: Τα ιδιαίτερα στατιστικά στοιχεία των οδηγών για το 2021

Η Formula 1 γνωρίζει πως υπάρχει η πιθανότητα να ξεχωρίσουν μία ή δύο ομάδες από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό και να παλεύουν για το Πρωτάθλημα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι κάτι που πιστεύει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, Stefano Domenicali. Ο Ιταλός μίλησε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα motorsport.com για το 2022 και είναι αισιόδοξος πως δεν θα υπάρξει κάποια ομάδα που θα ξεφύγει στην κατάταξη, κάτι που σημαίνει πως θα υπάρχει ενδιαφέρον σε όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Είναι ξεκάθαρο το γεγονός πως, στο πλαίσιο μίας σεζόν που ξεκινά με νέους τεχνικούς κανονισμούς και περιορισμό στο budget, θα μπορούσαν να προκύψουν μεγαλύτερες διαφορές ανάμεσα στα μονοθέσια, σε αντίθεση με το τι αναμένουν κάποιοι άνθρωποι. Όμως, είμαι το ίδιο σίγουρος πως οι περιορισμοί που συνδέονται με τους νέους κανονισμούς σημαίνει πως εάν υπάρξουν τέτοιες διαφορές αρχικά, αυτές θα κλείσουν πιο γρήγορα.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανανασκόπηση του 2021.

Ο Domenicali είναι αισιόδοξος, επίσης, πως οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να κάνουν το ταλέντο των οδηγών ακόμα πιο καθοριστικό παράγοντα, κάτι που θα οδηγήσει σε συχνότερες μάχες στην πίστα.

Αντιμετωπίζουμε το 2022 μία σεζόν στην οποία θα υπάρχουν τόσα πολλά νέα στοιχεία τα οποία μπορεί να έχουν θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο. Τα μονοθέσια θα εκμεταλλεύονται το φαινόμενο ground effect κι έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε ν’ αναδεικνύονται οι ικανότητες των οδηγών. Πρόκειται για οχήματα που θα οδηγούνται χωρίς να υπάρχει ο βρώμικος αέρας που θα χειροτερεύει την κατάσταση των ελαστικών. Ο στόχος είναι να έχουμε μάχες ανάμεσα στους οδηγούς, χωρίς να έχουμε τους περιορισμούς που σχετίζονται με τα μονοθέσια.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Οι νέοι κανονισμοί αναμένεται να βοηθήσουν τις μάχες στην πίστα, ενώ το «ταξίδι στο άγνωστο» που θα έχουν να κάνουν στην αρχή οι ομάδες ενισχύει την ελπίδα πως θα υπάρχουν απρόβλεπτοι και συναρπαστικοί αγώνες το 2022. 

Δείτε το GP Άμπου Ντάμπι για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles