spot_img

Η McLaren περιμένει ξεκάθαρες απαντήσεις από την έρευνα της FIA

Ο επικεφαλής της McLaren, Zak Brown, μίλησε για την έρευνα της FIA για τα γεγονότα του GP Άμπου Ντάμπι πως πρέπει να είναι «διάφανη» και να παρέχει μία πλήρη και ειλικρινή εξήγηση για το τι συνέβη.

Στο GP Άμπου Ντάμπι, η διαχείριση του καθεστώτος αυτοκινήτου ασφαλείας στους τελευταίους γύρους από τον Διευθυντή Αγώνα, Michael Masi, έφερε μία αμφιλεγόμενη κατάσταση. Μετά το τέλος του περσινού Πρωταθλήματος, η FIA πήρε την απόφαση να διεξάγει έρευνα για τα γεγονότα που συνέβησαν στον τελευταίο αγώνα του 2021. Ενόψει των αποτελεσμάτων της έρευνας, τα οποία θα κοινοποιηθούν μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου, ο κόσμος της Formula 1 θα ήθελε να μην επαναληφθούν ανάλογες καταστάσεις στο μέλλον. 

Διαβάστε επίσης: Formula 1 2022 – Οι ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθεσίων

Ξεκάθαρες εξηγήσεις ζητά και ο επικεφαλής της McLaren, Zak Brown, μιλώντας στο motorsport.com για ό,τι συνέβη στο GP Άμπου Ντάμπι. Αρχικά, αναφέρθηκε στο αντίκτυπο των γεγονότων σχετικά με τη Formula 1:

Νομίζω πως όλες οι «αντιπαραθέσεις» στο άθλημα, όσο περνάει ο χρόνος, μόλις ξεκινήσει η επόμενη σεζόν, οι «πληγές» αρχίζουν να «θεραπεύονται». Νομίζω, όμως, πως η FIA χρειάζεται να πει δημόσια τι συνέβη, πώς και για ποιο λόγο πιστεύει πως συνέβη. Αυτά ήταν τα σωστά, αυτά τα λάθη και οτιδήποτε άλλο συμπεριλάβουν σε αυτή την αναφορά. Έπειτα, πρέπει ν’ αποδείξουν πως έχουν κάνει τις απαραίτητες ενέργειες για να είναι σίγουροι πως αυτό δε θα συμβεί ξανά.

Βαθμολογούμε τις καλύτερες πίστες της F1 από την καλύτερη στη χειρότερη.

Μετά το τέλος του GP Άμπου Ντάμπι, έγινε ξεκάθαρο μέσω των social media πως ένα μεγάλο μέρος των φιλάθλων της Formula 1 δυσαρεστήθηκε με τον τρόπο που «έκλεισε» η σεζόν του 2021 , κάτι που ήταν ανεξάρτητο από τα τελικά αποτελέσματα. Για την ακρίβεια, η δυσαρέσκεια είχε να κάνει με τον τρόπο που εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί του αυτοκινήτου ασφαλείας από τον Michael Masi. Παρόλο που μία μερίδα ατόμων, ίσως επηρεασμένοι και από τα συναισθήματά τους, πιστεύει πως ο Michael Masi είχε κάποιο δόλο, ο Zak Brown δεν ασπάζεται κάτι τέτοιο:

Δε νομίζω πως ήταν μια «κακόβουλη» απόφαση. Επομένως, γι’ αυτούς που μπορεί να έχουν την άποψη πως το άθλημα έχει διαφθαρεί κλπ, εγώ δε συμφωνώ με αυτά. Πιστεύω πως πιθανότατα θα μπορούσε να είχε ληφθεί μία νέα απόφαση; Ναι, είναι πιθανό. Όμως, θέλω να περιμένω και να δω τι θα προκύψει από τη μεριά της FIA. Νομίζω πως όλοι έχουμε δει στον αθλητισμό παλαιότερα, οι διαιτητές παίρνουν αποφάσεις με τις οποίες ο κόσμος διαφωνεί. Κάποιες φορές είναι σωστή η άποψή τους, κάποιες είναι λάθος, είναι αρκετά συναρπαστικό. Έπειτα, όμως, η νέα σεζόν ξεκινά και σύντομα κρίνεται ως συμβάν του παρελθόντος, παρόλο που δεν το ξεχνά (ο κόσμος) ποτέ.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Όπως συμβαίνει με όλα τα αθλήματα, έτσι και στη Formula 1, όταν υπάρχει η αίσθηση από τον κόσμο πως η διοργανώτρια αρχή έχει λάβει άδικες αποφάσεις, προκύπτει έντονη δυσαρέσκεια. Ο Zak Brown μάλλον λέει αυτό που σκέφτεται η πλειοψηφία του κόσμου, ενώ η FIA από τη μεριά της είναι η μόνη που μπορεί να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με τ’ αποτελέσματα της έρευνάς της.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles