spot_img

Mercedes: Θετικά δείγματα για τον κινητήρα του 2022

Η Mercedes αναμένεται να φέρει έναν βελτιωμένο κινητήρα στη Formula 1 το 2022 και έχει ως στόχο την κατάκτηση και των δύο πρωταθλημάτων.

Η γερμανική ομάδα αναμένεται να φέρει μια αναβάθμιση στο turbo το 2022, με τη φιλοσοφία της ν’ αλλάζει ελαφρώς λόγω των νέων αφίξεων στο τμήμα κινητήρων της. Η Formula 1 εισέρχεται σε μία νέα εποχή, με τα μονοθέσια να εκμεταλλεύονται το λεγόμενο ground effect μετά από σχεδόν 40 χρόνια. Ταυτόχρονα, οι ομάδες έχουν το περιθώριο να εξελίξουν τους κινητήρες τους μέχρι την έναρξη της ερχόμενης σεζόν, όταν και θα υπάρχει «πάγωμα» μέχρι το τέλος του 2025.

Διαβάστε επίσης: Formula 1 2022 – Οι ημερομηνίες παρουσίασης των μονοθεσίων

Η μονάδα ισχύος της Mercedes το 2021 ήταν ισχυρή, όμως είχε μειονέκτημα στη διάρκεια ζωής της. Η γερμανική ομάδα χρησιμοποίησε μεγαλύτερο αριθμό από αυτόν που είχε ως όριο η FIA (3 ανά σεζόν), καθώς ο Lewis Hamilton είχε χρησιμοποιήσει 5 κινητήρες, ενώ ο Valtteri Bottas έφτασε στους 6 κινητήρες.

Βαθμολογούμε τις καλύτερες πίστες της Formula 1 για το 2021.

Με δεδομένο πως η διάρκεια ζωής των κινητήρων της Mercedes δεν ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, η γερμανική ομάδα επέλεγε πολύ επιθετικές χαρτογραφήσεις, ώστε να δώσει τη μέγιστη ιπποδύναμη στους Lewis Hamilton και Valtteri Bottas. Με τη χρήση επιπλέον μονάδων ισχύος, δεν υπήρχε ποτέ ο φόβος για αστοχία του κινητήρα. Γι’ αυτόν το λόγο, η γερμανική ομάδα μπόρεσε να δώσει τη δυνατότητα στον Lewis Hamilton να κινηθεί γρηγορότερα από τον Max Verstappen στους τελευταίους αγώνες και να φτάσει τη μάχη του Πρωταθλήματος στον τελευταίο αγώνα, το GP Άμπου Ντάμπι. Σύμφωνα με πληροφορίες του it.motorsport.com, ο κινητήρας της Mercedes είχε 1.026 ίππους, ενώ με την επιθετική χαρτογράφηση στο GP Βραζιλίας άγγιξε τους 1.044 ίππους.

Η W13, όπως θα ονομάζεται το νέο «όπλο» που θα έχουν στα χέρια τους οι Hamilton (εφόσον συνεχίσει) και Russell έχει ένα δεδομένο δυνατό στοιχείο. Το πλεονέκτημα της Mercedes θα εξακολουθήσει να είναι η μονάδα ισχύος της, η οποία και αναμένεται να λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις πριν την έναρξη της σεζόν στο GP Μπαχρέιν. Ο Διευθύνων Σύμβουλος του τμήματος κινητήρων της Mercedes, Hywel Thomas, μελετά το νέο κινητήρα κι έχει την επιθυμία να κάνει το βήμα παραπάνω στο συγκεκριμένο τομέα.

Photo: Mercedes-AMG

Η έλευση ενός νέου Γερμανού μηχανικού στο Bixworth (έδρα του τμήματος κινητήρων της Mercedes) δίνει νέα προοπτική στην Πρωταθλήτρια ομάδα. Η νέα μονάδα ισχύος της Mercedes θα έχει ένα νέο σύστημα turbo, ως αποτέλεσμα μιας νέας φιλοσοφίας στο τμήμα του κινητήρα της, λόγω πρόσληψης νέων μηχανικών. Αυτό το σύστημα είναι ικανό να βελτιώσει την απόδοση του υβριδικού συστήματος, κάτι που επιτρέπει στη γερμανική ομάδα να εφαρμόσει πιο «επιθετικές» στρατηγικές. Ακόμα μεγαλύτερη βοήθεια μπορεί να παρέχει και η Petronas, η οποία θα μπορούσε να καλύψει την αρχική απώλεια σε ιπποδύναμη λόγω των νέων Ε10 καυσίμων.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Mercedes έστρεψε από νωρίς την προσοχή της στο μονοθέσιο του 2022, επιθυμώντας να παραμείνει σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Το μεγάλο της πλεονέκτημα φαίνεται πως θα είναι και πάλι η μονάδα ισχύος, συνεπώς απομένει ν’ αποδειχθεί αν θα μπορέσει να ερμηνεύσει κατάλληλα τους νέους τεχνικούς κανονισμούς.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με το F1 Quiz και την ανασκόπηση του 2021.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles