spot_img

Η μεγάλη μεταμόρφωση της McLaren με αποδείξεις

Πώς η McLaren Racing κατάφερε μέσα σε μερικούς μήνες να γίνει μια από τις κορυφαίες ομάδες της Formula 1 ενώ στο ξεκίνημα της σεζόν δεν μπορούσε να μπει στο Q2.

Με το 2-3 των Lando Norris και Oscar Piastri στο Grand Prix της Ιαπωνίας, η McLaren επιβεβαίωσε την κατακόρυφη άνοδο στην ανταγωνιστικότητά της. Η ιστορική ομάδα είχε κάνει απογοητευτικό ξεκίνημα στη σεζόν και ήταν χαρακτηριστική η απογοήτευση στο πρόσωπο του Βρετανού, όταν μιλούσαμε μαζί του στη μικτή ζώνη του Grand Prix του Μπαχρέιν.

Η παρακάτω κάρτα όμως, καταδεικνύει το πόσο άλλαξαν οι τύχες της ομάδας του Ουόκινγκ στην πορεία του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος. Χωρίζει όσα έχουμε δει έως τώρα, στη μέση. Στους πρώτους 8 αγώνες της σεζόν, η McLaren είχε μαζέψει μόλις 17 βαθμούς – δηλαδή κατά μέσο όρο 2.1 βαθμούς ανά Grand Prix.

H μεταμόρφωση της McLaren

Έκτοτε, αυτός ο μέσος όρος εκτοξεύτηκε στους 18.1, μιας και έχει μαζέψει 145 βαθμούς. Συγκομιδή που της έχει επιτρέψει να ανέβει στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας και να απολαμβάνει και μεγάλο προβάδισμα έναν της έκτης Alpine.

Μάλιστα, με τον ρυθμό που έχει στους τελευταίους αγώνες και με έξι ακόμα να απομένουν για την ολοκλήρωση της σεζόν, δεν αποκλείεται να φτάσει στη βαθμολογία και την τέταρτη Aston Martin.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream #125 για τη Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Ιαπωνίας. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles