spot_img

Η μεγαλύτερη αλλαγή της Ferrari δεν είναι αυτή που νομίζεις

Η κακή αγωνιστική φόρμα της Scuderia Ferrari στο 2023 την οδήγησε σε μία αλλαγή η οποία σύμφωνα με τους ίδιους θα αποδώσει σύντομα καρπούς.

Μπορεί να ήταν η μοναδική ομάδα που κατάφερε να σταματήσει τη Red Bull Racing, ωστόσο η Scuderia Ferrari είχε άλλους στόχους τη φετινή σεζόν. Η ιταλική ομάδα της Formula 1 σκόπευε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, όμως, όπως έχει παραδεχθεί, οι προσδοκίες της ήταν λανθασμένες.

Ο Fred Vasseur ανέλαβε τα ηνία στο Μαρανέλο και διαδέχθηκε τον Mattia Binotto. Ο Γάλλος στην πρώτη του σεζόν ως επικεφαλής της ιστορικότερης ομάδας του grid είχε πολλά μαθήματα να πάρει αλλά και κρίσιμες αποφάσεις να λάβει.

Μιλώντας στο motorsport.com για τη βελτίωση της ομάδας του, ο Vasseur στάθηκε σε μία πολύ σημαντική αλλαγή στη Ferrari.

«Όταν έγινα μέλος της Ferrari έπρεπε να κατανοήσω το πώς λειτουργεί η ομάδα κι έπειτα να πάρω την οποιαδήποτε απόφαση για το μέλλον. Για εμάς η μεγαλύτερη βελτίωση στη σεζόν ήταν η προσέγγισή μας. Αλλάξαμε τη φιλοσοφία της ομάδας. Πιστεύω πως λόγω αυτού πήραμε περισσότερα ρίσκα και ήμασταν πιο επιθετικοί. Πρέπει να είμαστε πλέον φιλόδοξοι και να μη φοβόμαστε πως θα συμβεί κάποιο ατύχημα. Σε αυτό πιστεύω κάναμε βήμα προς τα εμπρός».

Σας περιμένουμε απόψε στις 21:00 ώρα Ελλάδος για την τελευταία εκπομπή του χρόνου. Βρείτε το link πατώντας εδώ είτε “play” στο παρακάτω βίντεο.


Επιπλέον εξήγησε πώς η ανανεωμένη φιλοσοφία της ιταλικής ομάδας είχε ως αποτέλεσμα να παλέψει με τη Mercedes-AMG για τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών μέχρι τον τελευταίο αγώνα.

«Στην αρχή της σεζόν ήμασταν σε μία δύσκολη θέση. Κάναμε μια μεγάλη βελτίωση δύο με τρία δέκατα του δευτερολέπτου. Σε ένα τόσο ανταγωνιστικό grid, αυτή η βελτίωση αλλάζει όλο το αγωνιστικό σου τριήμερο. Είμαι πεπεισμένος πως η νέα διαχείριση των αγωνιστικών μας τριημέρων έπαιξε μεγαλύτερο ρόλο από την εξέλιξη του μονοθεσίου μας. Στους τελευταίους αγώνες ήμασταν απλά πιο επιθετικοί».

Θα καταφέρει η νέα, επιθετική Scuderia Ferrari με ανανεωμένη φιλοσοφία να διεκδικήσει τον τίτλο το 2024;

Ακούστε παρακάτω την εκπομπή μας για τη Formula 1, Slipstream #131, με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι και τo mini-review της σεζόν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles