spot_img

Η Mercedes δεν θα φέρει σύντομα αναβαθμίσεις

Οι προτεραιότητες της Mercedes αυτήν τη στιγμή δεν είναι η επίσπευση των αναβαθμίσεων, όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ομάδας, Toto Wolff.  

Η Mercedes βρίσκεται σε μειονεκτική θέση για πρώτη φορά στην υβριδική εποχή της Formula 1, καθώς μετά από τρεις αγώνες οι υψηλότεροι τερματισμοί της αφορούν την τρίτη θέση. Οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί δυσκόλεψαν την ομάδα με έδρα το Brackley, με τη W13 να αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα και να επηρεάζεται, ίσως περισσότερο από κάθε άλλο μονοθέσιο, με τις αναπηδήσεις. Οι μόνιμοι Πρωταθλητές Κατασκευαστών εδώ και οκτώ χρόνια είναι πολύ μακριά από τη διεκδίκηση νικών, παρόλο που έχουν συγκεντρώσει αρκετούς πόντους.

Η ανάγκη στις τάξεις της Mercedes για επιστροφή στις νίκες είναι μεγάλη, αλλά δεν πρόκειται να την οδηγήσει σε βιαστικές κινήσεις στον τομέα της εξέλιξης του μονοθεσίου. Ο Toto Wolff (επικεφαλής της γερμανικής ομάδας) εξήγησε το λόγο, σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα motorsport.com:

Νομίζω πως απλά μαθαίνουμε το μονοθέσιο και τα ελαστικά (τη λειτουργία τους). Τίποτα από όσα κάναμε στο GP Αυστραλίας δεν «ξεκλείδωσε» τις δυνατότητες σε αεροδυναμική, ενώ δεν μειώθηκαν ούτε οι αναπηδήσεις. Βρισκόμαστε ακόμα στην ίδια κατάσταση. Για αυτόν το λόγο δεν υπάρχει λογική να φέρουμε αναβαθμίσεις, καθώς θα μπερδευτούμε ακόμα περισσότερο. Ίσως το γεγονός πως θα φέρεις περισσότερες βελτιώσεις για αεροδυναμική να μεγεθύνει το πρόβλημα των αναπηδήσεων. Συνεπώς, ακόμα μαθαίνουμε.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Ο George Russell δήλωσε, μετά το τέλος του GP Αυστραλίας, σε ανάλογο ύφος τα άμεσα σχέδια της Mercedes για αναβαθμίσεις:

Δυστυχώς δεν υπάρχει κάτι ουσιαστικό στη γραμμή παραγωγής για το εγγύς μέλλον. Δεν πρόκειται να συμβεί σε μία νύχτα, θα χρειαστεί ένας αριθμός αγώνων. Νομίζω πως θα υπάρχουν κάποια μικρά πράγματα, θα κάνουμε μικρά βήματα προς τα εμπρός. Γνωρίζουμε, όμως, πως ταυτόχρονα οι ανταγωνιστές μας θα κάνουν το ίδιο. Επομένως, δεν θα είναι ξεκάθαρο στον υπόλοιπο κόσμο το αν θα βελτιωθούμε, εφόσον θα κάνουν το ίδιο η Ferrari και η Red Bull.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Παρόλο που σε καθαρή ταχύτητα η Mercedes είναι πίσω και από τη Red Bull Racing, η αξιοπιστία της την έχει φέρει στη δεύτερη θέση στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, στους 39 πόντους μακριά από τη Ferrari. Αντίστοιχα, ο George Russell βρίσκεται επίσης στη δεύτερη θέση στη βαθμολογία των οδηγών, στους 34 πόντους πίσω από τον Charles Leclerc.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles