spot_img

Η Red Bull ανακάλυψε το λόγο που εγκατέλειψε ο Verstappen στην Αυστραλία

Για δεύτερη φορά σε τρεις αγώνες ο Max Verstappen εγκατέλειψε, με τη Red Bull Racing να δίνει τη δική της εξήγηση για την αστοχία στο GP Αυστραλίας.

Ο Max Verstappen βρισκόταν «αγκαλιά» με τη 2η θέση στο Grand Prix Αυστραλίας, πριν η έλλειψη αξιοπιστίας της RB18 τον προδώσει για δεύτερη φορά σε τρεις αγώνες. Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 δε διεκδικούσε τη νίκη στο Albert Park, καθώς η Ferrari ήταν πολύ ταχύτερη, όμως θα μπορούσε να συγκεντρώσει 18 πόντους, που θα ήταν χρήσιμοι για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος. Για δεύτερη φορά το 2022, όμως, η ατυχία στοίχισε στον Ολλανδό μία παρουσία στο podium. Η αρχική εκτίμηση έκανε λόγο για αστοχία στη μονάδα ισχύος. Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, το διέψευσε άμεσα, χωρίς ωστόσο να ξεκαθαρίσει τον ακριβή λόγο της εγκατάλειψης.

Ο Σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1, Dr. Helmut Marko, αποκάλυψε το λόγο για τον οποίο ο Max Verstappen δεν ολοκλήρωσε το GP Αυστραλίας, μιλώντας στο ελβετικό Speedweek :

Καταφέραμε να βρούμε τι προκάλεσε τη διαρροή καυσίμου στο μονοθέσιο του Max (Verstappen). Το γεγονός από μόνο του είναι πολύ περίπλοκο, το πρόβλημα είναι εντελώς διαφορετικό με αυτό στο Μπαχρέιν.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Ο Helmut Marko περιορίστηκε σε αυτή την απάντηση, χωρίς να παραχωρήσει περισσότερες λεπτομέρειες για το εν λόγω ζήτημα. Ο Max Verstappen είναι αρκετά πίσω στη μάχη του Πρωταθλήματος οδηγών, κάτι που αναγνωρίζει και ο ίδιος μέσω δηλώσεών του που δημοσιεύτηκαν στη βρετανική ιστοσελίδα Express:

Είμαστε ήδη πολύ μακριά στο Πρωτάθλημα (οδηγών). Από εδώ και πέρα, βασικά, πρέπει αρχικά να είμαστε πιο γρήγοροι από αυτούς (Ferrari), κάτι που δε συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Έπειτα, πρέπει να μηδενιστούν τα προβλήματα με το μονοθέσιο, σε αντίθεση με ό,τι έχει συμβεί ως τώρα. Συνεπώς, θα είναι δύσκολο το εγχείρημα. Ήταν ένας απογοητευτικός αγώνας (GP Αυστραλίας), απλά δεν είχαμε καθόλου ρυθμό. Δεν μπορούσα να πιέσω καθώς τα ελαστικά καταστρέφονταν.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ο Max Verstappen είναι ο μόνος που διεκδικεί έως τώρα τη νίκη μαζί με τον Charles Leclerc στους πρώτους αγώνες. Οι εγκαταλείψεις του, όμως, τον έχουν φέρει 46 πόντους πίσω από το Μονεγάσκο στη βαθμολογία του Πρωταθλήματος οδηγών.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles