spot_img

Η Mercedes δεν θέλει να αλλάξουν οι κανονισμοί για να «χαντακωθεί» η Red Bull

O αγώνας της Formula 1 στο Αζερμπαϊτζάν δημιούργησε πολλά ερωτηματικά για τα μονοθέσια, όμως η Mercedes-AMG δεν θέλει να αλλάξει κάτι που θα επηρεάσει την ταχύτερη ομάδα του grid.

Το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν του 2023 δεν θα μείνει στην ιστορία για το θέαμα και τις συναρπαστικές μάχες που προσέφερε. Τόσο ο Αγώνας Σπριντ του Σαββάτου, όσο και το Grand Prix της Κυριακής, χαρακτηρίστηκαν από την κυριαρχία της Red Bull Racing και τα τρενάκια DRS που είχαν δημιουργηθεί για τις υπόλοιπες θέσεις.

Οι οδηγοί της αυστριακής ομάδας τερμάτισαν 22 δευτερόλεπτα μπροστά από τον τρίτο, Charles Leclerc, δείχνοντας τη δυναμική που έχουν έναντι του ανταγωνισμού. Μετά το τέλος του αγώνα, στα paddock της Formula 1 υπήρξαν πολλές ερωτήσεις προς τους ανθρώπους των ομάδων για το αν πρέπει να γίνουν αλλαγές στους κανονισμούς, ώστε να βελτιωθεί το θέαμα.

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, τοποθετήθηκε επί του θέματος και ξεκαθάρισε τη θέση του.

«Μετά από ένα τριήμερο σαν αυτό που είχαμε, δεν πρέπει να μιλάμε για λανθασμένη κατεύθυνση στους κανονισμούς και να κάνουμε μεγάλες αλλαγές. Πρέπει να κατανοήσουμε γιατί δεν είχαμε ένα συναρπαστικό τριήμερο. Έχουμε δύο μονοθέσια που εξαφανίζονται στον ορίζοντα με την αξία τους και πίσω τους η διαφορά είναι 22 δευτερόλεπτα. Στο Μπακού, δεν μπορούσα να ξεχωρίσω ποιο από τα μονοθέσια των Aston Martin, Ferrari και της δικής μας ήταν ταχύτερο. Όταν κολλάς στην κίνηση, τότε τελειώνουν όλα. Μεταξύ του Leclerc, του Alonso και των οδηγών μας, ο ρυθμός ήταν ίδιος σε καθαρό αέρα. Δεν αλλάζει όμως τη συνολική εικόνα. Αυτή τη στιγμή η δυναμική είναι οι δύο Red Bull, μετά τρεις ομάδες και πίσω τους το υπόλοιπο grid».

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή-podcast της Formula 1 με την ανάλυση του Grand Prix Αζερμπαίτζάν. Βρείτε το link εδώ. 

Όσο για την ομάδα του, ο Wolff παραδέχθηκε πως δεν κατάφεραν να βρουν το ιδανικό στήσιμο στην W14 για το Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. Ως αποτέλεσμα, οι Lewis Hamilton και George Russell είχαν στα χέρια τους ένα μονοθέσιο που δεν απέδιδε τα μέγιστα των δυνανοτήτων του.

Ο λόγος που η γερμανική ομάδα δεν αξιοποίησε στο έπακρο τη δυναμική της, ήταν το γεγονός πως το τριήμερο περιλάμβανε μόλις μία περίοδο ελεύθερων δοκιμών. Την Παρασκευή το απόγευμα, όλα τα μονοθέσια μπήκαν υπό καθεστώς parc-ferme και οι μηχανικοί δεν μπορούσαν να αλλάξουν το set-up.

Δείτε το Grand Prix Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles