spot_img

Το ασυνήθιστο αρνητικό ρεκόρ των pole position του Leclerc

Ευχή και κατάρα έχει αποδειχθεί για τον Charles Leclerc η διεκδίκηση της pole position. Ελάχιστες φορές έχει πετύχει νίκη εκκινώντας από την κορυφή του grid, ενώ στις 8 τελευταίες pole position η νίκη έχει καταλήξει στα χέρια της Red Bull.

Ο Charles Leclerc έχει καταφέρει να σημειώσει ένα από τα πιο ασυνήθιστα και παράλληλα αρνητικά ρεκόρ στην μέχρι τώρα καριέρα του στην Formula 1. Ο Μονεγάσκος οδηγός της Scuderia Ferrari έχει πετύχει συνολικά 19 pole positions, εκ των οποίων μόλις τέσσερις από αυτές έχουν οδηγήσει σε νίκη και το ποσοστό επιτυχίας του εκκινώντας από την κορυφή του grid ανέρχεται μόλις στο 21%.

Χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια της σεζόν του 2022 όπου η ιταλική ομάδα έδειχνε ειδικά στην αρχή του Πρωταθλήματος να επιστρέφει δυναμικά στην μάχη της κορυφής ο Leclerc πέτυχε συνολικά εννέα pole positions, ξεπερνώντας το προηγούμενο ρεκόρ του Michael Schumacher από το 2004.

Μην χάσετε απόψε στις 21:00 την εκπομπή-podcast Slipstream #112 με την ανάλυση του Grand Prix Αζερμπαϊτζάν. Βρείτε το link εδώ.

Για μια ακόμα χρονιά το αγωνιστικό πακέτο της Ferrari έχει αποδείξει πως στην μάχη του ταχύτερου γύρου έχει τα κατάλληλα εργαλεία για να ανταγωνιστεί την Red Bull Racing. Στον αγώνα όμως η ταχύτητα και ο ρυθμός της RB19 παραμένει ασύγκριτος. Ως αποτέλεσμα, στις τελευταίες οχτώ pole positions του Leclerc η νίκη στον αγώνα έχει καταλήξει σε οδηγό της αυστριακής ομάδας.

Το περασμένο αγωνιστικό τριήμερο στο Grand Prix Αζερμπαϊτζάν ο Leclerc σημείωσε τον ταχύτερο γύρο τόσο στις κατατακτήριες δοκιμές της Παρασκευής, όσο και στο Sprint Shootout του Σαββάτου. Για μια ακόμα φορά όμως, δεν κατάφερε να κρατήσει πίσω του τους Max Verstappen και Sergio Perez και τερμάτισε την 2η θέση στον Αγώνα Σπριντ και 3ος στον αγώνα της Κυριακής.

Δείτε το Grand Prix Ιταλίας για το ελληνικό πρωτάθλημα Formula G. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles