spot_img

Η Mercedes δεν θέλει να σκέφτεται το πρωτάθλημα

Η Mercedes αποκάλυψε πως χρησιμοποίησε το GP Μπαχρέιν ως περίοδο δοκιμών και η προσοχή της δεν είναι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα προς το παρόν.

Ο πρώτος αγώνα του 2022, το GP Μπαχρέιν, εξελίχθηκε αναμενόμενα για τη Mercedes, αν και ήταν πολύ διαφορετικά από προηγούμενες χρονιές. Η επιλογή της να χρησιμοποιήσει πίσω πτέρυγα με περισσότερη αντίσταση αέρα (drag), αλλά και η χρησιμοποίηση της hard γόμας ελαστικών δεν τη βοήθησε και αρκέστηκε απλά να βρίσκεται πίσω από τις δύο ταχύτερες ομάδες.

Διαβάστε επίσης: Πώς ο Leclerc κέρδισε τον Verstappen στο Μπαχρέιν;

Το γεγονός πως δεν μπορούσε να πάει ψηλότερα ή χαμηλότερα από τις θέσεις 5 και 6, πριν προκύψουν οι εγκαταλείψεις, έδωσε τη δυνατότητα στη Mercedes να προσεγγίσει διαφορετικά το GP Μπαχρέιν. Η γερμανική ομάδα είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει διαφορετικά πράγματα, κάτι που το δήλωσε και ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff:

Κατά κάποιον τρόπο, ήταν μία νέα κατάσταση για όλους μας, καθώς βρισκόμαστε σε «αχαρτογράφητα νερά» ανάμεσα στην 3η/4η και την 6η θέση. Συνεπώς, μπορείς να πειραματιστείς περισσότερο και νομίζω πως ο πειραματισμός με τα hard ελαστικά άξιζε τον κόπο. Πολύ διαφορετική στρατηγική από όλες τις υπόλοιπες των οδηγών που ήταν μπροστά και προφανώς δε δούλεψε καθόλου. Επομένως, τα περισσότερα χιλιόμετρα και οι γύροι οδηγούν σε μεγαλύτερη εκμάθηση.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις προβλέψεις του AMN για το 2022.

Ο Toto Wolff αναγνώρισε τη δυναμική της Mercedes αυτήν τη στιγμή και παραδέχθηκε πως πρέπει να βελτιωθεί σε πολλούς τομείς:

Η 5η και 6η θέση θα αναδείκνυε περισσότερο το πού βρισκόμαστε. Νομίζω πως ήμασταν ανταγωνιστικοί στους πρώτους γύρους με τα soft ελαστικά και είχαμε τη δυνατότητα να κρατηθούμε, αν όχι να ήμασταν μπροστά, από κάποια ταχύτερα μονοθέσια. Ωστόσο, είχαμε περισσότερη φθορά (ελαστικών). Παρ’ όλα αυτά, ήταν ένα καλό και χρήσιμο τεστ για εμάς. Δοκιμάσαμε τα hard ελαστικά, τα οποία σαφώς και δεν ήταν ικανοποιητικά. Χάναμε ένα δευτερόλεπτο ανά γύρο κι επίσης, με τα medium, δεν μπορέσαμε να εξάγουμε την καλύτερη απόδοση, επομένως υπάρχουν πολλά πράγματα που μάθαμε. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τομείς που απλά πρέπει να βελτιωθούμε ώστε να επανέρθουμε και να δίνουμε μάχη με αυτούς που βρίσκονται μπροστά.

Μην χάσετε την Τρίτη 22 Μαρτίου στις 21:00 την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν. Μπορείτε να βρείτε το link εδώ.

Οι άνθρωποι της Mercedes είναι πεπεισμένοι πως η W13 έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές που δείχνει τώρα, από τη στιγμή που κάνουν συμβιβασμούς για να περιορίσουν το φαινόμενο των αναπηδήσεων (porpoising) που παρουσιάζει. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Toto Wolff πιστεύει πως η απάντηση στα προβλήματα που έχουν αυτή τη στιγμή δεν εντοπίζεται απλά στα νέα αεροδυναμικά μέρη που μπορούν να φέρουν:

Νομίζω πως το να φέρουμε νέα (αεροδυναμικά) μέρη δεν είναι τόσο σημαντικό. Πρέπει, πάνω απ’ όλα, να κατανοήσουμε πώς μπορούμε να «απελευθερώσουμε» την απόδοση που πιστεύουμε πως έχει το μονοθέσιο, ή τουλάχιστον αυτή που ελπίζουμε πως έχει. Πριν αρχίσουμε να φέρνουμε νέα πράγματα, σχετικά με την απόδοση, αυτό είναι που πρέπει αρχικά να κοιτάξουμε.

Photo: Mercedes-AMG

Τέλος, ο Wolff επισήμανε πως βασική προϋπόθεση για να μπορέσει να διεκδικήσει και πάλι η Mercedes νίκες και πρωτάθλημα είναι να κάνει μεγάλα βήματα στην απόδοση του μονοθεσίου της:

Είναι υπερβολικά νωρίς να κοιτάμε το Πρωτάθλημα έτσι όπως έχουν τα πράγματα. Εάν κοιτάξουμε τη σειρά στον πρώτο αγώνα, φαίνεται πολύ μακρινό ακόμα και το να σκεφτούμε πως θα είμαστε στη διεκδίκηση κάποιων από τα Πρωταθλήματα. Όμως, εάν το κοιτάξουμε μεμονωμένα ως αγωνιστικό τριήμερο, πιθανότατα συγκεντρώσαμε τους μέγιστους πόντους που θα μπορούσαμε να έχουμε. Χρειάζεται να συνεχίσουμε από εδώ, το κάθε αγωνιστικό τριήμερο μετρά και αυτή τη στιγμή είναι ξεχωριστός ο κάθε αγώνας. Ρεαλιστικά, όταν είσαι η 3η ομάδα στην πίστα, δεν μπορείς να σκέφτεσαι τις νίκες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η Mercedes γνωρίζει πως αυτήν τη στιγμή είναι ένα βήμα πίσω από την κορυφή και κατανοεί πως χρειάζεται βελτίωση για να διεκδικήσει ξανά νίκες και πρωτάθλημα. 

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles