spot_img

Το Formula G ξεκίνησε προσφέροντας ξεχωριστό θέαμα

Η πρεμιέρα του νέου πρωταθλήματος Formula G μας επιφύλασσε μεγάλες εκπλήξεις και έναν νικητή που έγραψε ιστορία.

Το GP Μπαχρέιν φιλοξένησε τον εναρκτήριο αγώνα του Formula G, του νέου πρωταθλήματος της F1aXion. O θεσμός ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία, καθώς οι 10 ομάδες και οι 20 οδηγοί δώσανε μεγάλες μονομαχίες ρόδα με ρόδα. Όμως ένας μπορούσε να κατακτήσει τη νίκη.

Ο Παναγής Δρακάτος του Apollon eSports ξεκίνησε με το δεξί στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας το GP Μπαχρέιν. Ο Έλληνας οδηγός ξεκίνησε από την 3η θέση και έχοντας τη σωστή στρατηγική κατάφερε να κυριαρχήσει στους 57 γύρους στην πίστα Sakhir. Πίσω του στη 2η θέση ακολούθησε ο Μίλτος Καραφουλίδης για λογαριασμό της Karafoulidis Racing. O νεαρός οδηγός ήταν ο πρώτος poleman του θεσμού, όμως η λάθος στρατηγική και επιλογή στο φορτίο καυσίμου, δεν του επέτρεψε να παλέψει για τη νίκη. Το πρώτο βάθρο του πρωταθλήματος Formula G έκλεισε ο Γιάννης Σκλαβενίτης που με εξαιρετική στρατηγική κέρδισε στο τέλος πολλές θέσεις για λογαριασμό της Doxa Katokopias eSports.

O Παναγιώτης Παπέττας για την ομάδα του Apoel FC eSports, δίνοντας μεγάλες μάχες για την ομάδα της Κύπρου. Την πρώτη 5άδα ολοκλήρωσε ο Κώστας Κοτσίρης για λογαριασμό του Aris eSports, ο οποίος όμως είχε ζημιά στην εμπρός αεροτομή για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Στην 6η θέση βρέθηκε ο Ιώαννης Σπανιάς με το δεύτερο μονοθέσιο του Apoel eSports, μπροστά από τον Μάριο Ιωάννου του Aris eSports.

Αλέξανδρος Χρυσαφόπουλος, Utopia Racing

Η ομάδα του Automotonews.gr είδε τον Γιώργο Μαχαίρα να τερματίζει στην 8η θέση, σε ένα πολύ θετικό ντεμπούτο για την ομάδα. Μάλιστα κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Δημήτρη Σακκά της Doxa Katokopias eSports, ενώ την πρώτη 10άδα έκλεισε ο Αλέξανδρος Χρυσαφόπουλος της Utopia Racing. Τη βαθμολογούμενη 15άδα έκλεισαν οι Γιάννης Φιλιππής (Utopia Racing), Πάνος Καραφουλίδης (Karafoulidis Racing), Αλέξανδρος Καλαθαράς (Automotonews Racing), Ανδρέας Ταλίανος (Greek Freaks) και Δημήτρης Σχορτσανίτης (Arta Racing Team).

Στο πρωτάθλημα οδηγών προηγείται ο Παναγής Δρακάτος με 35 βαθμούς, όμως στο πρωτάθλημα ομάδων προηγείται η ομάδα του Apoel FC eSports με 37 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας για το πρωτάθλημα Formula G είναι το GP Imola στις 23 Μαρτίου. Μπορείτε να βρείτε το Link του αγώνα εδώ.

Δείτε το GP Μπαχρέιν, τον εναρκτήριο αγώνα του Formula G στο παρακάτω βίντεο.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles