spot_img

Ξανά προβλήματα όρασης ο Marquez

Μετά την τρομακτική πτώση του Marc Marquez στο Warm-Up της GP Ινδονησίας, τα προβλήματα όρασης του Ισπανού αναβάτη επανήλθαν στο προσκήνιο.

Ο Marc Marquez δεν αγωνίστηκε στον περασμένο αγώνα της κατηγορίας του MotoGP, το GP Ινδονησίας, μετά από τρομακτική πτώση στο Warm-up. Ο Ισπανός αναβάτης έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του στη στροφή 7 της πίστας Mandalika και, μετά την εξέταση από την ιατρική ομάδα του MotoGP, διαγνώστηκε με διάσειση.

Διαβάστε επίσης: Το Formula G ξεκίνησε προσφέροντας ξεχωριστό θέαμα

Παράλληλα με τη διάσειση, ο Marquez είχε και κάποια μικρά τραύματα και μεταφέρθηκε στο κοντινό νοσοκομείο της πόλης Mataram, της πρωτεύουσας του νησιού Lombok της Ινδονησίας. Εκεί εξετάστηκε περισσότερο, του υποβλήθηκε αξονική τομογραφία και προέκυψε το συμπέρασμα πως δεν υπήρξε σοβαρός τραυματισμός. Η ομάδα της Honda, μαζί με την ιατρική ομάδα του MotoGP, πήραν από κοινού την απόφαση να μην αγωνιστεί ο Ισπανός αναβάτης στο GP Ινδονησίας.

Μην χάσετε απόψε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μπαχρέιν.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια πτήσης πίσω στην Ισπανία, ο Marc Marquez άρχισε να έχει προβλήματα με την όρασή του κατά την άφιξή του στη Βαρκελώνη. Γι’ αυτό το λόγο, επισκέφτηκε εκτάκτως την κλινική στη Βαρκελώνη και τον έμπιστο οφθαλμίατρό του, Dr. Sanchez Dalmau. Μετά την ειδική εξέταση, ο Marquez διαγνώστηκε με υποτροπή στη διπλωπία που εμφανίστηκε τον περασμένο Νοέμβριο στον Ισπανό αναβάτη. Το πρωί της Τρίτης, επισκέφτηκε την ιατρική του ομάδα, στο International Hospital της Μαδρίτης, όπου υποβλήθηκε σε ιατρικό έλεγχο. Ο Marquez υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου, προκειμένου να αξιολογηθούν όλοι οι μώλωπες, μετά την πτώση του στο Warm-up του GP Ινδονησίας. Η επιπρόσθετη εξέταση έδειξε πως δεν υπήρξε άλλος τραυματισμός.

Ο οφθαλμίατρος που παρακολουθεί τον Marquez, Dr. Sanchez Dalmau, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Η νευρο-οφθαλμολογική εξέταση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στον Marc Marquez μετά τον τραυματισμό του στο κεφάλι που συνέβη στο GP Ινδονησίας, έδειξε ένα νέο επεισόδιο διπλωπίας. Αυτό προκλήθηκε από επανεμφάνιση της παράλυσης του τέταρτου δεξιού νεύρου, με μικρότερη εμπλοκή από αυτή που συνέβη στον τραυματισμό του το Νοέμβριο του 2021. Μετά την παραπάνω εξέταση, αποφασίστηκε αρχικά ν’ ακολουθήσει συντηρητική θεραπεία, μαζί με περιοδικές ιατρικές εξετάσεις. Την επόμενη εβδομάδα, ο Marc Marquez θα υποβληθεί σε νέο ιατρικό έλεγχο για να αξιολογηθεί η εξέλιξη του τραυματισμού του και προβλεφθεί ο εκτιμώμενος χρόνος αποκατάστασης, ώστε να επιστρέψει στους αγώνες.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Φαίνεται πως οι ατυχίες δε σταματούν να εμφανίζονται στον Marc Marquez, καθώς υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να χάσει κι άλλους αγώνες από το Πρωτάθλημα του MotoGP. 

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles