spot_img

Η Mercedes ελπίζει σε παραμονή του Hamilton στην F1

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, θέλει να πιστεύει πως ο Lewis Hamilton δεν θ’ αποχωρήσει από τη Formula 1, μετά την τεράστια απογοήτευση που τους προξένησαν τα συμβάντα στους τελευταίους γύρους του GP Άμπου Ντάμπι.

Ο Lewis Hamilton ήταν «αγκαλιά» με τον 8ο Παγκόσμιο Τίτλο της καριέρας του στο GP Άμπου Ντάμπι, όπου είχε την πρωτοπορία για το μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Το ατύχημα του Nicholas Latifi όμως άλλαξε εντελώς τα δεδομένα και έδωσε την ευκαιρία στον Max Verstappen να προσπεράσει τον Βρετανό στον τελευταίο γύρο και να πανηγυρίσει το πρώτο Πρωτάθλημα οδηγών στην καριέρα του. Η Mercedes κατέθεσε ένσταση την ίδια ημέρα στο αποτέλεσμα της πίστας Yas Marina, αλλά καμία από τις δύο δεν έγινε αποδεκτή. Την Πέμπτη το μεσημέρι, η γερμανική ομάδα κοινοποίησε την απόφασή της να μην καταθέσει έφεση και τα αποτελέσματα του GP Άμπου Ντάμπι έγιναν οριστικά.

Διαβάστε επίσης: Wolff – Ο Masi έκλεψε από τον Hamilton το Πρωτάθλημα

Ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, εξηγεί τη δυσκολία που αντιμετωπίζει ο ίδιος, αλλά και ο Lewis Hamilton, στο να ξεπεράσει «τον πόνο και τη δυστυχία» μετά το τέλος του αγώνα στο Yas Marina Circuit.

Ο Lewis κι εγώ είμαστε απογοητευμένοι αυτή τη στιγμή. Δεν είμαστε απογοητευμένοι με το άθλημα, το αγαπάμε με όλη μας την ψυχή και το αγαπάμε γιατί το χρονόμετρο δεν λέει ποτέ ψέματα. Όμως, εάν παραβιάσουμε τη βασική αρχή της αγωνιστικής δικαιοσύνης και την αυθεντικότητα του αθλήματος, τότε ξαφνικά δεν εξαρτώνται τα πάντα από το χρονόμετρο, καθώς είμαστε εκτεθειμένοι σε τυχαίες λήψεις αποφάσεων. Τότε, γίνεται ξεκάθαρο πως σταματάς να το αγαπάς. Και αρχίζεις ν’ αναρωτιέσαι αν όλη η πολύ σκληρή δουλειά που κάνεις μπορεί να αποτυπωθεί με το να έχεις τις καλύτερες επιδόσεις στην πίστα, επειδή αυτές μπορεί να χαθούν τυχαία. Ποτέ δεν θα ξεπεράσουμε τον πόνο και τη δυστυχία που προκλήθηκε την Κυριακή (GP Άμπου Ντάμπι).

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Συνεχίζοντας, ο Wolff εξέφρασε την ελπίδα πως η απογοήτευση αυτή δεν θα ωθήσει τον 7-φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή στην πόρτα της εξόδου.

Ελπίζω πως ο Lewis (Hamilton) θα συνεχίσει να αγωνίζεται, καθώς είναι ο καλύτερος οδηγός όλων των εποχών. Εάν το κοιτάξετε από την οπτική των 4 τελευταίων αγώνων, κυριάρχησε απέναντι σε αυτούς (Red Bull) την Κυριακή, δεν υπήρχε καν αμφιβολία για το ποιος θα κέρδιζε τον αγώνα. Και αυτό είχε αρκετή αξία για να κερδίσει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Επομένως, θα προσπαθήσουμε να ξεπεράσουμε τα γεγονότα στις επόμενες εβδομάδες ή μήνες. Και νομίζω πως, σαν οδηγός αγώνων, η καρδιά του θα πει “χρειάζεται να συνεχίσω”, εφόσον είναι στην κορυφή της απόδοσής του. Όμως, θα πρέπει να ξεπεράσουμε τον πόνο που του προκλήθηκε την Κυριακή, διότι είναι ένας άνθρωπος με ξεκάθαρες αξίες. Και του είναι δύσκολο να κατανοήσει τι συνέβη.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Συνοψίζοντας, ο Toto Wolff αναφέρθηκε στις αποφάσεις των ενστάσεων, στην επιλογή να μην προχωρήσει στην έφεση η Mercedes και στο ρόλο που έπαιξε ο Hamilton σε αυτές τις ενέργειες.

Κάθε βήμα που κάναμε ήταν κοινή απόφαση. Αποφασίσαμε μαζί με τον Lewis να κάνουμε ένσταση, να εκκινήσουμε τη διαδικασία έφεσης και να αποσύρουμε την έφεση. Όπως μπορείτε να φανταστείτε όχι μόνο γι’ αυτόν, αλλά και για εμάς ως ομάδα, ήταν άσχημο να έρθουμε αντιμέτωποι με μια απόφαση που καθόρισε το αποτέλεσμα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Όμως, κανένας από εμάς, ούτε αυτός ούτε εμείς, θέλαμε να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα δικαστήρια. Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, μας είχε βλάψει ιδιαίτερα ό,τι συνέβη την Κυριακή. Και δεν ήταν απλά μια περίπτωση λανθασμένης απόφασης, ήταν μια «ελεύθερη ανάγνωση» των κανονισμών και άφησε τον Lewis εξαιρετικά εκτεθειμένο (στον τελευταίο γύρο).

Η Mercedes αποφάσισε να μην προχωρήσει σε έφεση για το αποτέλεσμα του GP Άμπου Ντάμπι. Ωστόσο, ο Toto Wolff εξακολουθεί να πιστεύει πως οι αποφάσεις του Διευθυντή Αγώνα, Michael Masi, επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα, χωρίς να επιρρίπτει ευθύνες στον Max Verstappen ή τη Red Bull.

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles