spot_img

Ο Verstappen παρέλαβε το τρόπαιο του Πρωταθλητή

Ο Max Verstappen σήκωσε το τρόπαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή της Formula 1 στην καθιερωμένη τελετή της FIA, το βράδυ της Πέμπτης, 17 Δεκεμβρίου.

Ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής του GP Άμπου Ντάμπι, με την ανατροπή να έρχεται στον τελευταίο γύρο και τον Ολλανδό να προσπερνά τον Lewis Hamilton. Το Πρωτάθλημα οδηγών μπορεί να κατακτήθηκε με περίεργο τρόπο, ωστόσο αποτελεί την επιβράβευση για μια εκπληκτική χρονιά από πλευράς του Verstappen. 10 νίκες, 10 pole positions και 18 βάθρα σε 22 αγώνες είναι οπωσδήποτε επιδόσεις που δεν θεωρούνται ευκαταφρόνητες.

Διαβάστε επίσης: Έρευνα της FIA για τις αποφάσεις του Michael Masi

Το χθεσινό βράδυ, στην ετήσια εκδήλωση βράβευσης της FIA στο Παρίσι, έγινε η απονομή του τροπαίου, με τον Ολλανδό να σηκώνει το τρόπαιο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή για πρώτη φορά στην καριέρα του.

Ο Max Verstappen ρωτήθηκε για το αν ονειρεύτηκε ποτέ να γίνει Πρωταθλητής οδηγών στη Formula 1:

Όταν οδηγούσα στα go-karts, δεν το σκέφτηκα ιδιαίτερα. Απλά απολάμβανα τη στιγμή, ήθελα να κερδίσω κάθε αγώνα στον οποίο έτρεχα. Φυσικά, στο πίσω μέρος του μυαλού σου ο στόχος σου είναι να βρεθείς στη Formula 1 και να κερδίσεις και εκεί, επίσης. Όμως, αυτό βρισκόταν τόσο μακριά, απλά προσπαθείς να κάνεις ένα βήμα τη φορά. Νομίζω πως τα (δικά μου) βήματα ήταν αρκετά γρήγορα, όμως για ‘μένα, η μεγαλύτερη επιρροή στην καριέρα μου ήταν ο πατέρας μου. Με την εμπειρία του ως πρώην οδηγός της Formula 1, με προετοίμασε πολύ καλά για τα πάντα, επομένως όλα όσα ήρθαν στην καριέρα μου δεν ήταν σοκ ή έκπληξη. Ένιωσα πως ήταν αρκετά φυσιολογικό, κάτι που ασφαλώς δεν είναι φυσιολογικό. Με βοήθησε πάρα πολύ, είναι από αυτά τα πράγματα που δεν ξεχνάς ποτέ.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Άμπου Ντάμπι.

Εκτός από τον Max Verstappen, βραβείο για το Πρωτάθλημα κατασκευαστών πήρε και η Mercedes. Ωστόσο, με τον Toto Wolff απών, το τρόπαιο της Πρωταθλήτριας ομάδας παρέλαβε ο Επικεφαλής Τεχνικός Διευθυντής της Mercedes, James Allison.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Δείτε το GP Μπαχρέιν για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles