spot_img

Το πρόγραμμα της F1 για το 2022

Η F1 επισημοποίησε το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2022 που διαθέτει αριθμό ρεκόρ 23 αγώνων, μια νέα διαδρομή, τη θρυλική Imola και δύο triple headers.

Μετά τη συνάντηση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (World Motor Sport Council – WSMC), ανακοινώθηκε ένα προσχέδιο του προγράμματος της Formula 1 για το 2022, μία σεζόν που θα είναι η μεγαλύτερη στο άθλημα και θα περιλαμβάνει 23 αγώνες. Η έναρξη της σεζόν θα γίνει με το GP Μπαχρέιν στις 20 Μαρτίου και θα ολοκληρωθεί στις 20 Νοεμβρίου με το GP Άμπου Ντάμπι.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Ειδικά το 2020, αλλά και το 2021, η Formula 1 επηρεάστηκε σημαντικά από την πανδημία του Covid-19 και υπήρξε μειωμένος αριθμός αγώνων στην Ασία, με παρουσία μόνο χωρών της Μέσης Ανατολής (Μπαχρέιν, Άμπου Ντάμπι/Η.Α.Ε., Κατάρ και Σαουδική Αραβία). Δεν κατέστη δυνατό να διεξαχθεί αγώνας Formula 1 σε άλλες “παραδοσιακές” χώρες της Ασίας, όπως η Ιαπωνία και η Αυστραλία. Αυτές επιστρέφουν στο πρόγραμμα του 2022, μαζί με το GP Σιγκαπούρης, όμως δεν μπήκε πίσω στο πρόγραμμα το GP Κίνας. Αντικαταστάτης για την πίστα της Shanghai είναι το GP Εμίλια Ρομάνα, στην πίστα Imola, που θα διεξαχθεί για 3η συνεχόμενη σεζόν, μετά την επιστροφή του το 2020.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Η βασική αξιοσημείωτη αλλαγή στο πρόγραμμα του 2022 είναι η εισαγωγή 2ου αγώνα στις ΗΠΑ. Η πίστα Miami International Autodrome θα κάνει ντεμπούτο στις 8 Μαΐου, ανάμεσα στα GP Εμίλια Ρομάνα και Ισπανίας. Μία ακόμα αλλαγή είναι η μετακίνηση του GP Σαουδικής Αραβίας. Ο αγώνας στην πόλη Jeddah είναι, φέτος, ο προτελευταίος  και είναι προγραμματισμένος για τις 5 Δεκεμβρίου, όμως το 2022 θα είναι ο δεύτερος αγώνας του πρωταθλήματος Formula 1 και μεταφέρθηκε στις 27 Μαρτίου, με τους 2 αγώνες να έχουν μεταξύ τους κενό λιγότερο από 4 μήνες. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως, παρά τις αντιρρήσεις των ομάδων, η παρουσία 3 αγώνων στη σειρά (triple-headers) παραμένει, όμως μειώνεται σε πλήθος. Ενώ το 2021 εμφανίστηκε 3 φορές, του χρόνου θα έχουμε 2 triple-headers (GP Βελγίου, Ολλανδίας, Ιταλίας και GP Ρωσίας, Σιγκαπούρης, Ιαπωνίας).

Υπενθυμίζεται πως είναι κομμάτι της συμφωνίας Concorde, στο πλαίσιο του πρωταθλήματος Formula 1, η έγκριση του προγράμματος από τις ομάδες, κάτι το οποίο έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Το πρόγραμμα της F1 το 2022

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles