spot_img

Η Mercedes θα ακολουθήσει τη Red Bull

H Mercedes-AMG βρίσκεται σε ένα πολύ παράξενο μονοπάτι και σκοπεύει να κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για να επιστρέψει στην κορυφή της Formula 1.

Πολύ σημαντικές αποφάσεις καλείται να πάρει η Mercedes-AMG το επόμενο χρονικό διάστημα. Με δεδομένο πως είμαστε στην «καρδιά» του καλοκαιριού, οι ομάδες της Formula 1 βάζουν τις βάσεις ενόψει της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς.

Η γερμανική ομάδα δεν θέλει να επαναλάβει τα λάθη που ξεκίνησαν από το 2022, καθώς στόχος της είναι να διεκδικήσει και πάλι το πρωτάθλημα. Μπορεί η W14 να βελτιώθηκε από το ξεκίνημα της χρονιάς, όμως δεν μπορεί να πλησιάσει τη δυναμική της Red Bull Racing. Μάλιστα, η McLaren, που έχει ακολουθήσει τη φιλοσοφία των «ταύρων», έχει κάνει άλματα βελτίωσης στη φετινή χρονιά.

Ο επικεφαλής της Mercedes-AMG, Toto Wolff, μετά το GP Μ. Βρετανίας τόνισε πως η ομάδα του έχει εξετάσει σοβαρά την υιοθέτηση της φιλοσοφίας των προαναφερθέντων ομάδων.

«Τα sidepods και το αμάξωμα είναι ένα μέρος του σασί. Σίγουρα οι λύσεις τους είναι ενδιαφέρουσες, ωστόσο το μεγαλύτερο μέρος της αεροδυναμικής απόδοσης παράγεται από το δάπεδο και το διαχύτη του μονοθεσίου. Δεν έχουμε κατανοήσει πώς ερμηνεύουν τους κανονισμούς στο μονοθέσιο. Κατά τη γνώμη μου χρειάζεσαι ένα δυνατό πακέτο. Έχουμε δει πως τα πολύ δυνατά μονοθέσια να μοιάζουν πλέον πάρα πολύ σε εμφάνιση. Ειδικά αν τα παρατηρήσεις από το πλαϊνό μέρος ή από πάνω. Εδώ και καιρό αυτή η προσέγγιση μας έχει απασχολήσει».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Μ. Βρετανίας. 

Επιπλέον, ο Wolff προχώρησε σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκάλυψη. Στο εργοστάσιο της Mercedes στο Μπράκλεϊ έκαναν δοκιμές στην αεροδυναμική σήραγγα ένα μονοθέσιο που έμοιαζε σημαντικά με αυτό της Red Bull Racing. Όμως ο Αυστριακός εξήγησε γιατί δεν υιοθέτησαν αυτό το σχεδιασμό.

«Πριν από πολύ καιρό είχαμε βάλει στην αεροσήραγγα ένα πρωτότυπο μονοθέσιο με παραπλήσια sidepods και αμάξωμα και κάναμε μετρήσεις σχετικά με την επιπλέον απόδοση που θα έφερναν. Όμως η απώλεια της κάθετης δύναμης, με τον τρόπο που τη μετρήσαμε, ήταν πολύ μεγάλη. Οπότε αποφασίσαμε πως δεν θέλαμε να ακολουθήσουμε αυτήν την τακτική εφέτος. Αλλάξαμε όμως την κατεύθυνση στο σχεδιασμό μας και έχουμε μια σπουδαία ομάδα αεροδυναμιστών με ηγέτη τον Τζέιμς Άλισον και είμαι σίγουρος πως θα εξετάσουν σοβαρά τη φιλοσοφία των αντιπάλων μας στο προσεχές μέλλον. Έχουμε όμως αναβαθμίσεις που θα βελτιώσουν σε μεγάλο βαθμό το μονοθέσιό μας φέτος; Όχι, δεν το πιστεύω αυτό. Έχουμε όμως μερικά ακόμη βήματα να κάνουμε».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles