spot_img

Η νέα Ferrari SF-24 μέσα από τα λόγια του Leclerc

O Charles Leclerc εξήγησε όλες τις αλλαγές που έγιναν στην SF-24 του 2024, το μονοθέσιο με το οποίο ευελπιστεί να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής.

Με ανανεωμένη διάθεση και ξεκάθαρους στόχους αναμένεται να αγωνιστεί η Scuderia Ferrari στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1. Τηv Τρίτη 13 Φεβρουαρίου η ιταλική ομάδα παρουσίασε τη νέα SF-24 με την οποία θα τρέξουν φέτος οι οδηγοί της.

Έπειτα από την απογοήτευση του 2023, στο Μαρανέλο άλλαξαν σχεδιαστική φιλοσοφία και επιθυμούν να επιστρέψουν στην κορυφή. Οι αλλαγές που έγιναν είναι πολλές και οι οδηγοί της, Charles Leclerc και Carlos Sainz, είχαν τη δική τους συνεισφορά στο νέο μονοθέσιο.

Έπειτα από την παρουσίαση της νέας SF-24, o Charles Leclerc μίλησε για το φετινό του… όπλο και εστίασε στους τομείς που η Ferrari δούλεψε για να βελτιώσει κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

«Στον προσομοιωτή το νέο μονοθέσιο έχει πολύ καλή αίσθηση. Ξεκάθαρα το μονοθέσιο είναι ένα βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με πέρυσι. Εστιάζουμε στις βασικές αδυναμίες που είχαμε το 2023, όπως κάνουμε κάθε χρόνο. Προς ώρας το μονοθέσιο στον προσομοιωτή αντιδρά εξαιρετικά καλά στις βελτιώσεις. Ο κύριος τομέας στον οποίο εστιάσαμε είναι στις αλλαγές των συνθηκών στην πίστα. Είχαμε ένα δύστροπο μονοθέσιο πέρυσι, αλλά όταν οι συνθήκες ήταν τέλειες ήταν πολύ δυνατό. Οι θερμοκρασίες αέρα και πίστας, ο άνεμος και η φορά του μας επηρέαζαν σημαντικά. Αυτά θέλαμε να αλλάξουμε ώστε να είναι πιο εύκολο στην οδήγηση. Πέρυσι στις εναλλασσόμενες συνθήκες ήταν δύσκολο να το οδηγείς και αυτό φέτος θέλω να αλλάξει».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τηv F1 με την ανάλυση της νέας Ferrari SF-24 και των νέων μονοθεσίων των Mercedes, Aston Martin, McLaren και Red Bull Racing.

Το μονοθέσιο έχει ήδη πραγματοποιήσει τους πρώτους του γύρους σε πίστα και πλέον ο Leclerc κοιτάζει προς τις δοκιμές του Μπαχρέιν το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου.

Φέτος θα είναι η τελευταία σεζόν που θα μοιραστεί το γκαράζ της Ferrari με τον Κάρλος Σάινθ, καθώς από το 2025 θα έχει για teammate τον Lewis Hamilton.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles