spot_img

Η νέα Red Bull RB16B είναι εδώ

Οι πρώτες εικόνες της Red Bull RB16B είδαν το φως της δημοσιότητας, με την ομάδα να μας παρουσιάζει το νέο μονοθέσιό της.

Η αυστριακή ομάδα έγινε τέταρτη στο 2021 που μας αποκάλυψε το μονοθέσιο με το οποίο θα αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα της F1. Το όνομα θα είναι RB16B και όχι RΒ17, καθώς οι κανονισμοί για τη νέα σεζόν περιορίζουν στο έπακρο τη δημιουργία ενός νέου μονοθεσίου.

Διαβάστε επίσης: Τεχνική Ανάλυση: Alfa Romeo C41

Παρά τις φήμες της τελευταίας στιγμής, η ομάδα δεν παρουσίασε το μονοθέσιο με ειδικό χειμερινό livery. Η RB16B πάτησε πίστα το πρωί της Τρίτης, 23 Σεπτμβρίου στο Silverstone για το καθιερωμένο της shakedown.

Εμφανισιακά, το μονοθέσιο έχει τα ίδια παραδοσιακά χρώματα της Red Bull των τελευταίων 16 ετών. Ο ματ χρωματισμός παραμένει, ενώ η αντίθεση του κίτρινου προσθέτει επιπλέον αίγλη στο αγωνιστικό. Με μια πρώτη ματιά βλέπουμε νέα εμπρός αεροτομή, εντυπωσιακά bardgeboards και πιο στενό κάλυμμα κινητήρα. Οδηγοί της ομάδας για το 2021 είναι οι Max Verstappen και Sergio Perez. Ο Μεξικανός κάνει το μεγάλο βήμα από την Racing Point και θέλει να αποδείξει την αξία του σε μια ομάδα που διεκδικεί νίκες.

Μην χάσετε σήμερα στις 18:00μμ την εκπομπή “Slipstream” με όλες τις τελευταίες εξελίξεις της F1. Το link στο παρακάτω βίντεο.

Το 2021 αποτελεί την τελευταία χρονιά όπου η Honda θα παραμείνει στην F1. Όμως, όπως ψηφίστηκε από το F1 Commission, η εξέλιξη στις κινητήριες μονάδες θα παγώσει από την επόμενη χρονιά. Αυτό έδωσε την ευκαιρία στην Red Bull να μπορέσει να συνεχίσει με τους ίδιους κινητήρες αλλά χωρίς την Honda. Το νέο της εργοστάσιο θα χτιστεί δίπλα στο υπάρχον της και θα αποτελεί τη βάση της Red Bull Powertrains.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Το 2020, σε μια σεζόν όπου είδαμε συνολικά 17 αγώνες να διεξάγονται λόγω της πανδημίας του Covid-19, η Red Bull κατέκτησε δύο νίκες. Η πρώτη ήρθε στο Silverstone, ενώ η δεύτερη στον τελευταίο αγώνα στην Yas Marina. Ο Verstappen ήταν ο νικητής και στις δύο περιπτώσεις και στην 7η σεζόν του στην F1 θέλει να διεκδικήσει το Πρωτάθλημα. Από την άλλη, ο Perez στην 11η του σεζόν στο σπορ ψάχνει την ευκαιρία του να πρωταγωνιστήσει. Κατέκτησε την παρθενική του νίκη στο Σακχίρ και πλέον θέλει να κάνει το επόμενο βήμα.

Θα μπορέσει η Red Bull με την RB16B να καταφέρει να φέρει τη μάχη στην Mercedes και να διεκδικήσει το Πρώτο της Πρωτάθλημα από το 2021;

Δείτε τον εναρκτήριο αγώνα της Κατηγορίας Pro για το Ελληνικό Πρωτάθλημα F1.

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles