spot_img

Η οριακή μάχη μεταξύ Sainz και Ricciardo (vid)

Ο Carlos Sainz πιστεύει πως η επαφή του με τον Daniel Ricciardo στη διάρκεια του GP ΗΠΑ ήταν στο όριο της νομιμότητας, με τον Ισπανό να έχει μικρή ζημιά στην εμπρός αεροτομή του.

Στην εκκίνηση του GP ΗΠΑ, οι Carlos Sainz και Daniel Ricciardo έδωσαν μεγάλη μάχη για την 5η θέση. Ο οδηγός της McLaren κατάφερε να περάσει αυτόν της Ferrari στην πίσω μεγάλη ευθεία, με τους δύο οδηγούς να βρίσκονται πολύ κοντά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Στον 43ο γύρο, ο Sainz επιχείρησε να περάσει το Ricciardo από την εξωτερική της στροφής 14, όμως ο Αυστραλός διατήρησε τη θέση του, ωθώντας το μονοθέσιο της Ferrari εκτός πίστας. 

Διαβάστε επίσης: Formula 3000 – Ο επίπονος λαβύρινθος προς την F1

Το συμβάν αυτό δεν διερευνήθηκε από τους αγωνοδίκες, όμως ο Sainz στην ενδοεπικοινωνία του με τη Ferrari είπε πως η κίνηση του Ricciardo ήταν “ελαφρώς βρώμικη”, την ώρα που ο ίδιος είχε μικρή ζημιά στην εμπρός αεροτομή του. Ο Ricciardo διατήρησε την 5η θέση, ενώ ο Carlos Sainz έχασε στον τελευταίο γύρο την 6η θέση από τη Mercedes του Valtteri Bottas. Ο οδηγός της Ferrari αναφέρθηκε στο συμβάν του GP ΗΠΑ.

Για μένα ειλικρινά πιστεύω πως αυτό ήταν στα όρια της νομιμότητας, επειδή προφανώς είναι στην εσωτερική, ενώ εγώ είμαι στην εξωτερική. Επομένως έχω τα πάντα να χάσω εγώ που βρίσκομαι στην εξωτερική. Φυσιολογικά, το μονοθέσιο που είναι στην εξωτερική πάντα προσπαθεί να οδηγήσει εκτός της αγωνιστικής γραμμής. Φυσικά και το έκανε σκόπιμα, ήθελε να μη μου αφήσει χώρο στην έξοδο της στροφής, χωρίς να επιδιώξει την επαφή. Χωρίς την επαφή θα είχε καταφέρει, πιστεύω, την τέλεια, καθαρή άμυνα. Αυτή η απλή επαφή που είχαμε το έκανε να είναι στο όριο για μένα. Εάν ήμουν στη θέση του, θα είχα κάνει ακριβώς το ίδιο.

Προφανώς δεν θα είχα στόχο να έχουμε επαφή, όπως συνέβη στο τέλος μεταξύ μας, όμως αυτός που βρίσκεται στην εσωτερική έχει το δικαίωμα να στείλει το αντίπαλο μονοθέσιο εκτός της αγωνιστικής γραμμής. Ήταν δικαίωμά του να κάνει αυτό που έκανε, απλά αυτή η μικρή επαφή που προκάλεσε θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί. Αυτό προκάλεσε την αντίδρασή μου στην ενδοεπικοινωνία, όπου εκείνη την ώρα εκδηλώνονται άμεσα τα συναισθήματά μας. Κατά τα άλλα ήταν μία καλή και συναρπαστική μάχη.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP ΗΠΑ.

Ο Carlos Sainz μίλησε επίσης και για τη μάχη της Ferrari με τη McLaren στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Νομίζω πως είμαστε πάρα πολύ κοντά με τη McLaren τη φετινή σεζόν, όμως είχαν το πάνω χέρι σε ορισμένες πίστες. Νομίζω πως θα συνεχίσουν να έχουν προβάδισμα σε κάποιες από τις πίστες που απομένουν τη φετινή σεζόν, όμως το σημαντικό είναι να είμαστε εμείς σε μία καλύτερη θέση χάρη στην προσπάθεια που έχει γίνει στο εργοστάσιο της ομάδας μας. Αυτή μας επιτρέπει να είμαστε σε θέση να δώσουμε μάχη μαζί τους μέχρι τον τελευταίο αγώνα. Ίσως στο Sochi (GP Ρωσίας) και τη Monza (GP Ιταλίας) να ήταν τελικά αυτοί ξεκάθαρα φαβορί. Τώρα φαίνεται πως τουλάχιστον θα έχουμε μία καλή ευκαιρία και θα προσπαθήσουμε να τερματίσουμε τη σεζόν όσο πιο ψηλά γίνεται.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ο Carlos Sainz έχασε στο τέλος και την 6η θέση στο GP ΗΠΑ. Παρ’ όλα αυτά, η Ferrari μείωσε ακόμα περισσότερο την απόσταση της από τη McLaren στο πρωτάθλημα κατασκευαστών. Με πέντε αγώνες να απομένουν, η ιταλική ομάδα έχει μόλις απόσταση 3,5 πόντων από την 3η θέση του πρωταθλήματος.

Δείτε το βίντεο με τη μάχη ανάμεσα στον Sainz και τον Ricciardo.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles