spot_img

Δεν προχωρά η εξαγορά της Sauber από την Andretti

Η Andretti Autosport, όπως όλα δείχνουν, δεν κατάφερε εν τέλει να μπει στον χώρο της F1 καθώς δεν ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την εξαγορά της Sauber.

Οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στην Andretti Autosport και τη Sauber δεν ολοκληρώθηκαν με αίσιο τέλος. Σύμφωνα όμως με διάφορες πηγές, οι δυο πλευρές δεν δείχνουν να βρίσκονται στην ίδια σελίδα ώστε να κλείσουν την συμφωνία. Παρά το γεγονός πως το κλίμα ήταν άκρως θετικό, επιπλοκές της τελευταίας στιγμής οδήγησαν στην κατάρρευση των συζητήσεων.

Διαβάστε επίσης: Formula 3000 – Ο επίπονος λαβύρινθος προς την F1

Προς το παρόν δεν είναι γνωστοί οι λόγοι που ώθησαν τις δυο πλευρές να παγώσουν τις συζητήσεις τους σχετικά με την εξαγορά. Αν και δεν έχουν γίνει επίσημες δηλώσεις, οι περαιτέρω συναντήσεις που είχαν προγραμματιστεί κατά το επερχόμενο GP Μεξικό αναβλήθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του automotonews.gr, η Longbow Finance που είναι ιδιοκτήτρια της Sauber άλλαξε τη στάση της αναφορικά με την πώληση της ομάδας. Φαίνεται πως οι απαιτήσεις ανέβηκαν σημαντικά σε αντίθεση με τις αρχικές συνομιλίες, κάνοντας την επένδυση της Andretti Autosport απαγορευτική.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP ΗΠΑ.

Ο Michael Andretti το τελευταίο χρονικό διάστημα είχε καταφέρει να συγκεντρώσει κεφάλαιο ύψους 250 εκατομμυρίων δολαρίων, μέσω της Andretti Acquisitions Corporation. Η επένδυση αυτή όμως φαίνεται να είναι ανεπαρκής μπροστά στα κολοσσιαία έξοδα και δαπάνες για την συντήρηση και λειτουργία της Alfa Romeo στην F1.  

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Με την διάρθρωση της ομάδας να παραμένει ως έχει, προς το παρόν, αναμένουμε την ανακοίνωση του δεύτερου οδηγού. Ο Valtteri Bottas θα αντικαταστήσει τον Kimi Räikkönen για την σεζόν του 2022. Με το πάγωμα των διαπραγματεύσεων, ο Colton Herta φαίνεται πως θα παραμείνει στο IndyCar, με τον Guanyu Zhou της Formula 2 να αποτελεί πλέον την πιο πιθανή επιλογή. Σύμφωνα με τις τελευταίες δηλώσεις από τον Γενικό διευθυντή της Alfa Romeo Racing, Frederic Vasseur, αυτή η διαδικασία θα πάρει καιρό.

Δείτε το GP ΗΠΑ για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles