spot_img

Η Pirelli ολοκλήρωσε τις δοκιμές των ελαστικών του 2022

Η Pirelli ολοκλήρωσε τις δοκιμές για τα νέα ελαστικά 18 ιντσών, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν στα νέα μονοθέσια του 2022.

Το 2022 υποδεχόμαστε μια νέα γενιά μονοθεσίων στην F1, των οποίων η αεροδυναμική σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς θα είναι λιγότερο περίπλοκη. Ως αποτέλεσμα, η Pirelli έπρεπε να αναπτύξει μια νέα φόρμουλα ελαστικών με βάση τα νέα δεδομένα. Παρά τις δυσκολίες που εμφανίστηκαν λόγω της πανδημίας, η Pirelli κατάφερε να φέρει εις πέρας το πρόγραμμά της.   

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Αυτή την εβδομάδα το εργοστάσιο βρέθηκε στη Γαλλία, όπου εκμεταλλεύτηκαν τις καιρικές συνθήκες στην πίστα Paul Richard. Ο διευθυντής της Pirelli, Mario Isola, μίλησε για τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν. 

Ολοκληρώσαμε το πρόγραμμα για την ανάπτυξη των νέων ελαστικών με τις δοκιμές σε βρεγμένο οδόστρωμα. Την περασμένη χρονιά και εν μέσω της πανδημίας του Covid-19 αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε πολλές δοκιμές εντός πίστας και να επικεντρωθούμε σε ηλεκτρονικά μοντέλα και προσομοιώσεις. Με αυτό τον τρόπο καταφέραμε να αξιοποιήσουμε τα πρότυπα ελαστικά κατά την διάρκεια της σεζόν.

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Ήδη αρκετοί οδηγοί του grid έχουν δοκιμάσει τα νέα ελαστικά εντός πίστας, όπως το δίδυμο της Mercedes, Lewis Hamilton και Valtteri Bottas πίσω στον Απρίλιο. Ο Isola τόνισε πως τα σχόλια των οδηγών σχετικά με την απόδοσή τους αποτελούν το σημαντικότερο κομμάτι του προγράμματος. Περαιτέρω δοκιμές θα πραγματοποιηθούν στη Yas Marina προς το τέλος της χρονιάς.

Του χρόνου θα έχουμε στη διάθεσή μας λίγο χρόνο για να τελειοποιήσουμε τα ελαστικά σύμφωνα με τις απαιτήσεις των νέων μονοθεσίων. Όταν δοθεί η έγκριση από την FIA, οι ομάδες θα μπορέσουν δοκιμάσουν ξανά τα ελαστικά μετά το GP Abu Dhabi. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι την επόμενη σεζόν και τις χειμερινές δοκιμές για να δούμε το πραγματικό αποτέλεσμα.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Αυτό το Σαββατοκύριακο η F1 θα βρίσκεται επί αμερικανικού εδάφους, στην πίστα Aramco (Circuit of the Americas) στην πολιτεία του Τέξας.      

Δείτε το GP Μονακό για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα F1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles