spot_img

Ralf Schumacher: «Η Aston Martin ντροπιάζεται»

Ο Ralf Schumacher επιτέθηκε λεκτικά στην Aston Martin για τις φετινές της εμφανίσεις, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη χρονιά της βρετανικής ομάδας «ντροπιαστική».

Η Aston Martin στο 2021 έως τώρα δεν έχει τις εμφανίσεις που είχε το 2020, ούτε την ίδια αγωνιστική απόδοση. Την περασμένη σεζόν αγωνιζόταν με το όνομα Racing Point και τερμάτισε στην 4η θέση του Πρωταθλήματος Κατασκευαστών, μόλις 7 βαθμούς πίσω από τη McLaren. Συνολικά πέτυχε πέντε βάθρα, εκ των οποίων και η παρθενική νίκη του Sergio Perez στην F1 στο GP Sakhir, ενώ και οι δυο της οδηγοί βρίσκονταν συστηματικά εντός βαθμολογικής δεκάδας.

Διαβάστε επίσης: Σαν Σήμερα στη Formula 1 και το μηχανοκίνητο αθλητισμό

Το 2021, η ομάδα μετονομάστηκε σε Aston Martin και τη θέση του Perez, ως νέος team-mate του Lance Stroll, πήρε ο Sebastian Vettel, ερχόμενος από μια απογοητευτική σεζόν στη Ferrari. Οι αλλαγές αυτές όμως δεν δείχνουν να φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα και πολλοί αμφισβητούν την συμβολή του 4-φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή στην ομάδα.

Ο πρώην οδηγός της F1, Ralf Schumacher, άσκησε σκληρή κριτική προς την Aston Martin. 

Αρνούμαι να πιστέψω πως ο Vettel διανύει μία ακόμη ντροπιαστική σεζόν. Αυτή την στιγμή είναι η ομάδα σε γενικότερο πλαίσιο που κάνει πολύ κακές εμφανίσεις. Το αγωνιστικό της πακέτο δεν αποδίδει εντός πίστας και ούτε δείχνει να βελτιώνεται, παρά την στενή τους συνεργασία με τη Mercedes. Παρ’ όλα αυτά, κατανοώ πως είναι δύσκολο για το νέο δυναμικό της ομάδας να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις με τον ίδιο τρόπο. 

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό eSports Πρωτάθλημα Formula 1.

Λίγο πριν τον 17ο αγώνα του φετινού Πρωταθλήματος στις Η.Π.Α., η Aston Martin βρίσκεται στην 7η θέση πίσω από τις Ferrari, Alpine και AlphaTauri. Όπως όλα δείχνουν, το έργο της δεν θα γίνει πιο εύκολο και οι ελπίδες για ένα καλύτερο αποτέλεσμα μοιάζουν μηδαμινές. 

Ο Schumacher συνέχισε λέγοντας:

Δεν πιστεύω πως θα δούμε τον Vettel εντός δεκάδας συχνά. Εκτός απροόπτου βέβαια όπου θα βρεθεί να κερδίζει θέσεις μετά από ατύχημα, όπως συνέβη στη Βουδαπέστη. Βαθμολογικά είναι πολύ πίσω και θα είναι δύσκολο να ολοκληρώσουν θετικά την σεζόν.      

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube

Ακούστε την εκπομπή “Slipstream” με την ανάλυση του GP Τουρκίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles