spot_img

Η Porsche δεν θα εισέλθει στη Formula 1 με τη Red Bull

Η Porsche δεν θα κάνει τη μεγάλη της είσοδο στην F1 με τη Red Bull Racing, με την αυστριακή ομάδα να εξετάζει άλλες λύσεις στον τομέα των κινητήρων.

Λίγο πριν ξεκινήσει η αγωνιστική δράση στo Grand Prix Ιταλίας, η Porsche εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, με την οποία επιβεβαιώνει πως δεν θα εισέλθει στη Formula 1 με τη Red Bull Racing. Τους τελευταίους μήνες υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών ώστε να ενώσουν τις δυνάμεις τους μελλοντικά -το 2026, με την εφαρμογή των νέων κανονισμώς για τους κινητήρες- δημιουργώντας μία superteam.

Η Porsche σύμφωνα με επίσημα έγγραφα που είχαν διαρρεύσει, θα αγόραζε το 50% της Red Bull Technologies, με τις ανακοινώσεις να είναι προγραμματισμένες για το Grand Prix Αυστρίας. Όμως αυτές δεν ήρθαν ποτέ και το τελευταίο χρονικό διάστημα είχαν ξεκινήσει να υπάρχουν αμφιβολίες για το κατά πόσο η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών είναι ακόμη στο τραπέζι.

Εν τέλει, η Porsche με ανακοίνωσή της επισημοποίησε πως δεν θα συνεργαστεί με τη Red Bull.

«Η προϋπόθεση ήταν πάντα ότι μια συνεργασία θα βασιζόταν σε ισότιμη βάση, η οποία θα περιλάμβανε όχι μόνο μια συνεργασία στον τομέα του κινητήρα αλλά και στην ίδια την ομάδα. Αυτό δεν μπορούσε να επιτευχθεί. Με τις οριστικοποιημένες αλλαγές των τεχνικών κανονισμών, το πρωτάθλημα της Formula 1 παραμένει ωστόσο ένα ελκυστικό περιβάλλον για την Porsche, το οποίο θα συνεχίσει να το εξετάζει».

Παρά το γεγονός πως η γερμανική φίρμα δεν αποκλείει τη μελλοντική της εμπλοκή στο σπορ, η εξέλιξη αυτή αφήνει την Audi ως τον μοναδικό επιβεβαιωμένο κατασκευαστή του Ομίλου Volkswagen που θα εισέλθει στη Formula 1 το 2026. Η γερμανική εταιρεία αναμένεται να εξαγοράσει τη Sauber Motorsport, με τις ανακοινώσεις να είναι λίγες εβδομάδες μακριά.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του αγώνα στην Ολλανδία.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles