spot_img

Επίσημο: Στη Formula 1 η Audi το 2026

H Audi ανακοίνωσε την είσοδό της στη Formula 1 από το 2026 ως προμηθευτής κινητήρων, όντας ο πρώτος νέος κατασκευαστής που επισημοποιεί τις προθέσεις του. 

Στο πλαίσιο του Grand Prix Βελγίου η Audi πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου επιβεβαιώνοντας την είσοδό της στο πρωτάθλημα της Formula 1 το 2026. Οι νέοι κανονισμοί μονάδων ισχύος που επισημοποιήθηκαν πριν από λίγες ημέρες έπεισαν τη γερμανική φίρμα ώστε εισέλθει για πρώτη φορά στο κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ.

Το όνομα της Audi είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μηχανοκίνητο αθλητισμό, έχοντας πλούσια ιστορία στους αγώνες αντοχής, τους αγώνες ράλλυ και πλέον δοκιμάζει την τύχη της και στο Ράλλυ Ντακάρ.

Ο CEO της Formula 1, Stefano Domenicali, ανέφερε.

«Είμαι ενθουσιασμένος που καλωσορίζω την Audi στη Formula 1, ένα ιστορικό μπραντ, πρωτοπόρο και τεχνολογικά καινοτόμο. Είναι μία σπουδαία στιγμή για το σπορ μας και όλοι ανυπομονούμε ένα δούμε το λογότυπο της Audi στο grid. Θα μάθουμε περισσότερες λεπτομέρειες για τα πλάνα τους σύντομα».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με τις τελευταίες εξελίξεις της F1.

Λεπτομέρειες δόθηκαν στη δημοσιότητα, σχετικά με το πλάνο των Γερμανών να κατασκευάσουν τη μονάδα ισχύος νέας γενιάς. Η εξέλιξη, που έχει ήδη ξεκινήσει, θα πραγματοποιηθεί στη Νυρεμβέργη, στις εγκαταστάσεις της Audi και όπως επιβεβαιώθηκε από τον CEO της, Μάρκους Ντέουσμαν, το πρόγραμμα θα είναι ανεξάρτητο από αυτό της Porsche.

Στη συνέντευξη Τύπου, ο Ντέουσμαν ανέφερε

«Θέλω να ανακοινώσω επίσημα πως η Audi έχει εγγραφεί επίσημα ως κατασκευαστής κινητήρων της Formula 1. Οπότε, το 2026 θα ξεκινήσουμε να αγωνιζόμαστε στην F1. Οι αγώνες ταχύτητας είναι στο DNA της Audi. Ανέκαθεν ήμασταν ενεργοί και συνεχώς έχουμε επιτυχίες στους αγώνες ταχύτητας. Θέλουμε να συνεχίσουμε την επιτυχημένη ιστορία μας στη Formula 1».

 

Η ανακοίνωση αυτή είναι η πρώτη από έναν νέο κατασκευαστή που αναμένεται να εισέλθει στο σπορ το 2026. Η Porsche, που υπάγεται επίσης στο Volkswagen Group, αναμένεται να εισέλθει στη Formula 1 ως προμηθευτής κινητήρων σε συνεργασία με τη Red Bull Racing.

Πηγή: Gazzetta.gr

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles