spot_img

Η πρώτη αντίδραση του πρωταθλητή Verstappen

Ο Max Verstappen ανέφερε τη χαρά του που κατάφεραν να αγωνιστούν για αρκετούς γύρους στο GP Ιαπωνίας, ενώ εξέφρασε και τα συναισθήματά του μετά την εξασφάλιση του Πρωταθλήματος οδηγών.

Ο Max Verstappen κατέκτησε το Πρωτάθλημα οδηγών του 2022 στη Formula 1, μετά την ευκολότερη νίκη του τη φετινή σεζόν στο GP Ιαπωνίας. Παρόλο που ο αγώνας είχε περίπου τη μισή απόσταση από αυτή που ήταν αρχικά προγραμματισμένη, στους οδηγούς δόθηκαν ολόκληροι οι πόντοι. Η νίκη του Ολλανδού, σε συνδυασμό με την πτώση του Charles Leclerc στην 3η θέση, μετά το τέλος του αγώνα, έκανε τον οδηγό της Red Bull Racing Παγκόσμιο Πρωταθλητή για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Formula 1.

Οι αρχικές δηλώσεις του Max Verstappen αφορούσαν την πορεία που είχε το GP Ιαπωνίας.

«Είμαι απλά πολύ χαρούμενος που καταφέραμε να αγωνιστούμε στο τέλος. Φυσικά υπήρχε βροχή μεγάλης έντασης και ήταν πολύ δύσκολο για εμάς να οδηγήσουμε. Ευτυχώς είχαμε ένα καλό πλήθος γύρων, το μονοθέσιο «πετούσε» στις ενδιάμεσες συνθήκες. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που κέρδισα εδώ (GP Ιαπωνίας), πολύ χαρούμενος με τους θεατές που παρέμειναν στις κερκίδες, ήταν λίγο πιο σκοτεινά στο τέλος, όμως μου άρεσε που καταφέραμε, εν τέλει, να αγωνιστούμε. Θα ήταν κρίμα να μη γίνει ο αγώνας».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Σιγκαπούρης.

Στη διάρκεια των αρχικών δηλώσεων, ο Max Verstappen έμαθε πως εξασφάλισε και μαθηματικά το δεύτερο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην καριέρα του.

«Τι να πω, είναι απίστευτο. Είναι ξεχωριστό να το πετυχαίνω εδώ πέρα, μπροστά στους ανθρώπους της Honda και τους Ιάπωνες θεατές».

Ο Ολλανδός, μετά την απονομή των τροπαίων στο podium, κλήθηκε να περιγράψει και πάλι τα συναισθήματά του για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος οδηγών.

«Είναι τρελό, έχω πολύ ανάμεικτα συναισθήματα. Κοιτώντας συνολικά τη χρονιά, είναι απίστευτη. Είναι κάτι που δε θα μπορούσα να το φανταστώ πως θα συμβεί μετά την περσινή χρονιά, το να παλεύαμε μέχρι το τέλος και να διαθέτουμε ένα τόσο καλό μονοθέσιο και πάλι τη φετινή σεζόν. Είμαι τόσο ευγνώμον σε όλους όσους έχουν συνεισφέρει σε αυτή την επιτυχία. Τόσο στην ομάδα που βρίσκεται εδώ, όσο και σε αυτούς πίσω στο εργοστάσιο, οι οποίοι διαρκώς δουλεύουν σε απόλυτο βαθμό. Ποτέ δε χάνουν το κίνητρό τους για να προσπαθούν και να κάνουν ταχύτερο το μονοθέσιο».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Με το αποτέλεσμα του GP Ιαπωνίας και την απονομή ολόκληρων των πόντων, ο Max Verstappen έχει, πλέον, διαφορά 113 πόντων από τον teammate του, Sergio Perez, στη βαθμολογία. Ο Ολλανδός θα επιχειρήσει να σημειώσει όσες περισσότερες νίκες μπορεί μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν στη Formula 1, χωρίς το άγχος της βαθμολογίας.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles