spot_img

Η Red Bull άφησε στο «ράφι» αναβαθμίσεις στο 2022

Η Red Bull Racing πήρε μια απόφαση στρατηγικής σημασίας και πάγωσε τις αναβαθμίσεις στο αγωνιστικό της πακέτο μέχρι και το τέλος του Πρωταθλήματος ενάντια στα αρχικά της πλάνα.

Αν και ο… πυρετός σχετικά με την παραβίαση του budget cap της Formula 1 από την Red Bull το 2021 έχει τελειώσει, η ομάδα πρέπει τώρα να έρθει αντιμέτωπη με την τιμωρία της FIA. Με στόχο να μην θυσιάσουν την απόδοση του μονοθεσίου τους το 2023 πήραν στρατηγικές αποφάσεις για την συνέχεια του Πρωταθλήματος.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα της ιταλικής ιστοσελίδας Formu1a.uno, η αυστριακή ομάδα επέλεξε στρατηγικά να μην φέρει άλλες αναβαθμίσεις μέχρι το τέλος της σεζόν.

«Η Red Bull θα μπορούσε να αξιοποιήσει τους τελευταίους αγώνες κάνοντας δοκιμές στις αναβαθμίσεις του αεροδυναμικού της πακέτου εντός πίστας συλλέγοντας χρήσιμα δεδομένα για το μονοθέσιο του 2023. Οι δοκιμές αυτές όμως έχουν πάρει αναβολή έπειτα από ανακοίνωση περί παραβίασης του budget cap από την ομάδα το 2021. Σύμφωνα με πηγές, η Red Bull θα έφερνε στην πίστα ένα βελτιωμένο πακέτο της RB18 με ελαφρύτερο σασί και καινοτομίες στο πάτωμα και sidepods».

Τέλη Οκτωβρίου η FIA ανακοίνωσε πως η Red Bull Racing θα δεχθεί πρόστιμο της τάξης των 7 εκατομμυρίων δολαρίων, ενώ θα έχει περιορισμό 10% στη χρήση της αεροδυναμικής σήραγγας και του CFD. Καθώς όμως η αυστριακή ομάδα τερμάτισε στο φετινό πρωτάθλημα στην 1η θέση σημαίνει πως ο συντελεστής της θα υποχωρήσει από το 70% στο 63%. Ο επικεφαλής της ομάδας, Christian Horner, υποστηρίζει πως οι ποινές αυτές θα επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την απόδοση της ομάδας του χρόνου.

«Ακούω πολλούς να υποστηρίζουν πως η ποινή αυτή δεν είναι και τόσο σοβαρή. Δεν συνειδητοποιούν πόσο σοβαρό είναι να χάνεις 10% του διαθέσιμου χρόνου στην αεροδυναμική σήραγγα. Θα μας κοστίσει 0.25 με 0.5 δευτερόλεπτο και θα επηρεάσει την απόδοσή μας του χρόνου».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Μεξικού και της ποινής της Red Bull για το cost cap.

Τέλος ο σύμβουλος της Red Bull σε θέματα Formula 1, Helmut Marko, υπογράμμισε πως η ομάδα στην προετοιμασία της για την σεζόν του 2023 θα πρέπει να αξιοποιήσει στο έπακρο τα εργαλεία που διαθέτει.

«Αν και η ποινή μας είναι πολύ σκληρή, είναι πιστεύω στα όρια των δυνατοτήτων μας ώστε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί τα ερχόμενα χρόνια παρά τους περιορισμούς. Παραμένει όμως ένα τεράστιο μειονέκτημα, οπότε έχουμε μικρά περιθώρια στην αεροδυναμική σήραγγα. Κάθε δοκιμή θα είναι πολύτιμη και θα πρέπει να είμαστε αλάνθαστοι».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

 

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles