spot_img

Η Red Bull αγνοεί τις κατηγορίες για παραβίαση των οικονομικών κανονισμών

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δεν πιστεύει πως η ομάδα του ή οποιαδήποτε άλλη έχει παραβιάσει τους κανονισμούς σχετικά με το budget cap που έχει ορίσει η FIA.

Το πρωί της Παρασκευής, η είδηση από γερμανικά και ιταλικά μέσα ενημέρωσης για παραβίαση του ορίου κόστους από δύο ομάδες της Formula 1 έσκασε σαν «κεραυνός εν αιθρία» στα paddock. Πιο συγκεκριμένα, η Red Bull Racing και η Aston Martin κατηγορούνται πως έχουν ξεπεράσει τα 145 εκατ. δολάρια στις δαπάνες τους το 2021, ποσό το οποίο τους είχε ορίσει η FIA. Ενδεχόμενη παραβίαση των κανονισμών της Ομοσπονδίας μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και αποκλεισμό από το Πρωτάθλημα, εάν αποδεχθεί σοβαρό το παράπτωμα.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, δεν έχει γνώση για κάποια παραβίαση των οικονομικών κανονισμών, μιλώντας στο Sky Sports F1 την Παρασκευή το μεσημέρι.

«Σίγουρα δεν είμαι ενήμερος για κάποια παραβίαση. Το συμβούλιο έκανε την υποβολή (των κανονισμών) τον περασμένο Μάρτιο, συνεπώς είναι μία μακρά διαδικασία με την FIA, την οποία διανύουμε αυτή τη στιγμή που μιλάμε. Αυτοί ακολουθούνε τη διαδικασία σωστά και νομίζω πως στο μέσο της επόμενης εβδομάδας είναι που θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματά τους. Πιστεύω πως η δική μας υποβολή ήταν κάτω από το όριο κόστους και είναι στο χέρι της FIA να ακολουθήσουν τη διαδικασία, κάτι που αυτό κάνουν αυτή τη στιγμή».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του Grand Prix Ιταλίας. 

Ο Christian Horner έκανε αναφορά για την εφαρμογή των οικονομικών κανονισμών.

«Είναι ένα εντελώς νέο και πολύπλοκο σετ κανονισμών. Συνεπώς, ο τρόπος με τον οποίο θα ερμηνεύονται και θα εφαρμόζονται θα είναι αναπόφευκτα υποκειμενικός ανάμεσα στις ομάδες. Είμαι σίγουρος πως όσο θα περνάνε τα χρόνια, τα πράγματα θα είναι πιο συμμαζεμένα. Είμαστε αισιόδοξοι για τις υποβολές μας. Όπως είπα, η FIA είναι σε μία διαδικασία και νομίζω πως πάντα θα υπάρχουν φήμες. Άκουσα για μεγάλες παραβιάσεις, σίγουρα δε γνωρίζω κάτι τέτοιο».

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Η FIA αναμένεται να ανακοινώσει τα πρώτα οικονομικά αποτελέσματα για τις ομάδες την επόμενη εβδομάδα και θα ξεκαθαρίσει, φυσιολογικά, η οποιαδήποτε φήμη για παραβίαση των κανονισμών περί ορίου κόστους.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles