spot_img

MotoGP, Ταϊλάνδη QP: Pole από το πουθενά ο Bezzecchi

O Marco Bezzecchi ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής στις κατατακτήριες δοκιμές του MotoGP στην Ταϊλάνδη, παίρνοντας την παρθενική του pole position. 

Ο Marco Bezzecchi με δορυφορική Ducati εξέπληξε τους πάντες, σημειώνοντας στο φινάλε του Q2 τον ταχύτερο χρόνο, για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία.

Η Ducati διατήρησε την ισχύ της στο Chang International Circuit στον ένα γύρο, με τους αναβάτες της να καταλαμβάνουν την πρώτη σειρά εκκίνησης. Αυτό που προξένησε, ωστόσο, μεγάλη έκπληξη ήταν ο άνθρωπος που ήταν ταχύτερος όλων. Ο νεαρός Marco Bezzecchi (δορυφορική Ducati), στην πρώτη του χρονιά στο MotoGP, κατάφερε στο 17ο αγώνα του να πάρει την παρθενική του pole position, σημειώνοντας χρόνο 1:29.671. Ο Jorge Martin, επίσης με δορυφορική Ducati, ήταν στη 2η θέση μόλις 0,021s πίσω από την ταχύτερη προσπάθεια. Ο Francesco Bagnaia με εργοστασιακή Ducati κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στην πρώτη σειρά εκκίνησης, καθώς κατετάγη 3ος με διαφορά 0,104s από την pole.

Ο Fabio Quartararo (+0,238s) με Yamaha κατέλαβε την 4η θέση, πίσω από τον αντίπαλό του στο Πρωτάθλημα, ενώ μαζί του στη δεύτερη σειρά εκκίνησης θα έχει δύο αναβάτες με δορυφορικές Ducati. Οι Johann Zarco (+0,292s) και Enea Bastianini (+0,317s) κατέλαβαν τις θέσεις 5 και 6 αντίστοιχα. Ο Jack Miller με εργοστασιακή Ducati ήταν στην 7η θέση, ενώ ο Marc Marquez με Honda ακολουθούσε στην 8η θέση. 

Ο Luca Marini με Ducati κατέλαβε την 9η θέση, μπροστά από τον Alex Rins με Suzuki, που έκλεισε την πρώτη δεκάδα. Οι ΚΤΜ των Miguel Oliveira και Brad Binder περιορίστηκαν στις θέσεις 11 και 12 αντίστοιχα.

Ο Aleix Espargaro με Aprilia ήταν ο πρώτος αναβάτης που έμεινε για 0,1s εκτός του Q2, με τον Ισπανό να ολοκληρώνει τις κατατακτήριες στη 13η θέση. Οι Franco Morbidelli και Cal Crutchlow με Yamaha ακολουθούσαν στις θέσεις 14 και 15 αντίστοιχα. Ο Raul Fernandez με ΚΤΜ ήταν στη 16η θέση, ενώ ο Maverick Vinales με Aprilia ολοκλήρωσε την κακή εικόνα της ομάδας στη 17η θέση. Την κατάταξη συμπλήρωσαν οι Remy Gardner (KTM), Pol Espargaro και Alex Marquez (Honda), Fabio Di Giannantonio (Ducati), Tetsuta Nagashima (Honda), Darryn Binder (Yamaha) και Danilo Petrucci (Suzuki).

Το GP Ταϊλάνδης, ο 17ος γύρος του Πρωταθλήματος του MotoGP, διεξάγεται στις 2 Οκτωβρίου και η εκκίνησή του θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 ώρα Ελλάδος.

Αποτελέσματα MotoGP Ταϊλάνδη QP

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles