spot_img

F1: Οι κάτοικοι του Μαϊάμι θέλουν να ακυρώσουν τον αγώνα

Οι κάτοικοι του Μαϊάμι προσπαθούν για τελευταία φορά να οδηγήσουν στην ακύρωση του πρώτου αγώνα F1 στην πόλη τους, ο οποίος θα διεξαχθεί σε λιγότερο από έναν μήνα.

Το GP Μαϊάμι είναι προγραμματισμένο για το τριήμερο 6-8 Μαΐου και θα αποτελέσει τον πρώτο από τους δύο αγώνες στις ΗΠΑ για το 2022. Ωστόσο, η διεξαγωγή του βρίσκει αντίθετους τους κατοίκους της πόλης. Ο λόγος είναι η ανυπόφορη, σύμφωνα με τους ίδιους, φασαρία που προκαλούν τα μονοθέσια της Formula 1. Παρόλο που στην πίστα πραγματοποιούνται οι τελικές προετοιμασίες για τον παρθενικό αγώνα, οι κάτοικοι δεν το βάζουν κάτω και επιθυμούν την ακύρωσή του. Μέχρι τώρα δεν έχουν πετύχει κάτι, αλλά συνεχίζουν τις ενέργειές τους.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα miamiherald.com, οι κάτοικοι του Miami Gardens, της περιοχής όπου βρίσκεται η πίστα, κάνουν αγωγή με την οποία θέλουν να «μπλοκάρουν» τη διεξαγωγή του GP Μαϊάμι. Η αγωγή θα εκδικαστεί στις επόμενες ημέρες και βασίζεται στον ισχυρισμό των κατοίκων πως ο αγώνας «θα προκαλέσει σοβαρή αναστάτωση και σωματική βλάβη στους κατοίκους του Miami Gardens». Παράλληλα, υπάρχει εκτίμηση από μηχανικό πως ο ήχος της τάξης των 97 ντεσιμπέλ σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων παρομοιάζεται με τα επίπεδα ήχου ενός αλυσοπρίονου.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Αυστραλίας.

Ο Δικαστής της πολιτείας της Florida, Alan Fine, περιέγραψε την τρέχουσα κατάσταση:

Ένας σημαντικός αριθμός δικαστηρίων πριν από εμένα δεν έχει ασχοληθεί με κάτι το οποίο δεν έχει διεξαχθεί μέχρι τώρα. Δεν θα έπρεπε να περιμένω μέχρι να δώσουν οι αρχές της πόλης ειδική άδεια για τη διεξαγωγή του γεγονότος; Είμαστε σε αυτή την αβέβαιη κατάσταση πριν από την έκδοση της ειδικής άδειας. Είναι πολύ άβολη η θέση του δικαστηρίου.

Ο δικηγόρος της εκπροσώπησης των κατοίκων, Sam Dubbin, από την πλευρά του δήλωσε προς υπεράσπισή τους: 

Ζουν σε μια περιοχή που δεν έχει ανεπτυγμένη βιομηχανία και δικαιούνται την προστασία από τον νόμο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Το GP Μαϊάμι, εάν διεξαχθεί κανονικά, θα αποτελέσει έναν ακόμη αγώνα F1 μέσα σε πόλη στις ΗΠΑ. Η διοργανώτρια αρχή προσφέρει μια μοναδική εμπειρία στους θεατές της, τόσο με τη χάραξη όσο και με το περιβάλλον γύρω από αυτήν. Ενόψει του 2023, οι ΗΠΑ αναμένεται να έχουν τρεις αγώνες στη Formula 1, με τη διεξαγωγή του GP Λας Βέγκας.

Δείτε το GP Κίνας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles