spot_img

Η Red Bull ηθελε να διώξει τον Ricciardo μήνες πριν

Ο Daniel Ricciardo είχε χάσει τη θέση του στη Formula 1 αρκετούς μήνες πριν, ωστόσο ένας άνθρωπος τον κρατούσε μέχρι πρότεινος στη θέση του.

Μόλις 18 αγώνες στο 2024 άντεξε ο Daniel Ricciardo στην RB. O Αυστραλός οδηγός αποχαιρέτισε τη Formula 1 μετά το Grand Prix Σιγκαπούρης και από τον αγώνα στο Τέξας των ΗΠΑ τη θέση του θα πάρει ο Liam Lawson.

Ο Ricciardo επέστρεψε στα μέσα του 2023 στη Formula 1 στη δεύτερη ομάδα της Red Bull και ο σκοπός της κίνησης αυτής ήταν να αντικαταστήσει τον Sergio Perez στη Red Bull Racing εάν ο Μεξικανός δεν απέδιδε τα αναμενόμενα. Ωστόσο αυτός που απογοήτευσε με την απόδοσή του ήταν ο Ricciardo, ο οποίος είναι πλέον εκτός F1 και ο Perez έχει νέο διετές συμβόλαιο με τους «ταύρους».

Μιλώντας στο F1 Nation podcast της Formula 1, o επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, δήλωσε πως ο Ricciardo μπορούσε να χάσει νωρίτερα τη θέση του στην RB:

«Πιστεύω το πρόβλημα ήταν η έλλειψη σταθερότητας στα αποτελέσματά του. Ξεκίνησε τη σεζόν άσχημα και μετά στο Μαϊάμι είχε δύο πολύ διαφορετικά αποτελέσματα. Το Σάββατο το πρωί στον Αγώνα Σπριντ ήταν φανταστικός, έμοιαζε με τον Ricciardo των προηγούμενων ετών, έδινε πολλές μάχες και κρατούσε πίσω του τις Ferrari. Ξεπέρασε τις δυνατότητες του μονοθεσίου του. Όμως το Σάββατο το απόγευμα και την Κυριακή ο αγώνας ήταν σκέτη καταστροφή. Στο αγωνιστικό τριήμερο της Βαρκελώνης ο Helmut Marko τον ήθελε εκτός μονοθεσίου».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για την F1 με την ανάλυση της νίκης του Lando Norris στο GP Σιγκαπούρης στο παρακάτω βίντεο.


Επιπλέον ο Βρετανός ξεκαθάρισε πως παρενέβη ώστε να μείνει μέχρι τη Σιγκαπούρη ο Αυστραλός στη Formula 1:

«Έκανα το καλύτερο που μπορούσα ώστε να του κερδίσω όσο περισσότερο χρόνο γινόταν, ειδάλλως θα είχε χάσει τη θέση του μετά τον αγώνα της Βαρκελώνης. Όλοι οι οδηγοί είναι υπό πίεση για να αποδώσουν. Ο λόγος που ο Daniel ήταν στην RB ήταν για να βρει τον εαυτό του ώστε να μπορέσει να πάρει τη θέση του Πέρεζ εάν (ο Πέρεζ) δεν είχε ταχύτητα. Όταν ο “Checo” έχασε το ρυθμό του και ο Daniel τον βρήκε, ποτέ δεν φτάσαμε στο σημείο να πούμε πως είχε έρθει η στιγμή να αλλάξουμε οδηγούς».

Τι πραγματικά ισχύει όμως με την περίφημη low-drag spec πίσω αεροτομή της McLaren; Η ομάδα του AMN κάνει τη δική της ανάλυση και εξηγεί εάν είναι ή όχι εντός κανονισμών και τι θα ακολουθήσει. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να πατήσετε κλικ στο παρακάτω βίντεο.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord
  • Μπείτε στη λίγκα μας στο F1 Fantasy

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles