spot_img

Η Red Bull κατηγορεί τον Hamilton για την απόλυση του Masi

Για μια ακόμα φορά η Red Bull Racing τίθεται κατά της απόλυσης του Michael Masi ως Διευθυντή Αγώνων της Formula 1. Υπαινίσσεται μάλιστα, πως η απουσία δηλώσεων του Lewis Hamilton μετά το GP Άμπου Ντάμπι ήταν μια μορφή εκβιασμού προς την FIA.

Η μεγάλος τελικός του GP Άμπου Ντάμπι, καθώς και πολλοί άλλοι αγώνες την περασμένη σεζόν, επισκιάστηκαν από αμφισβητήσιμες αποφάσεις από τους αγωνοδίκες. Ο τέως Διευθυντής Αγώνων, Michael Masi, δέχθηκε αυστηρή κριτική για τους λανθασμένους χειρισμούς του στις μονομαχίες των δύο μεγάλων διεκδικητών του Πρωταθλήματος.     

Διαβάστε επίσης: Ο Sainz θέλει Πρωτάθλημα με τη Ferrari

Ο σύμβουλος της Red Bull Racing σε θέματα Formula 1, Dr Helmut Marko, σε πρόσφατες δηλώσεις του υποστήριξε τον Masi στο έργο του. Τόνισε μάλιστα, πως οι φήμες για αποχώρηση του Hamilton από την Formula 1 ήταν μια μορφή εκβιασμού προς την FIA.    

Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή πως δεν είχε καμία πρόθεση να αποχωρήσει από το χώρο, γιατί δεν υπήρχε καμία κίνηση στην αγορά οδηγών. Επίσης, η Mercedes θα ήταν στην αναζήτηση αντικαταστάτη πολύ πιο πριν. Η σιωπή του έμμεσα έδειχνε και τη δυσαρέσκειά του επί του θέματος και αυτή η συμπεριφορά είναι που ουσιαστικά οδήγησε στην απόλυση του Masi.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης και την ανάλυση της Red Bull RB18.

Η Ομοσπονδία, παράλληλα με την απομάκρυνση του Masi, ανακοίνωσε πως θα υπάρξει αναδιαμόρφωση στο κομμάτι της Διεύθυνσης Αγώνων. Θα πραγματοποιηθούν αρκετές αλλαγές αναφορικά με το race control, ενώ οι Eduardo Freitas και Niels Wittich θα είναι πλέον επικεφαλής με τον Herbie Blash σε ρόλο συμβούλου. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί και μια ομάδα “Video Assistant Referees”, η οποία θα αναλύει επί τόπου τα πλάνα του αγώνα. 

Για τον Marko, αυτές είναι αλλαγές που θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε εφαρμογή εδώ και αρκετό καιρό. 

Θεωρώ δεν είναι καθόλου δίκαιο και πρέπει να αναλογιστούμε το έργο του ως Διευθυντής Αγώνων τα τελευταία χρόνια. Εάν είχε στη διάθεσή του τα στοιχεία που βγαίνουν τώρα στην επιφάνεια, θα ήταν πιο εύκολο να πάρει αποφάσεις. Χρειαζόταν και κάποιον ακόμα δίπλα του, είτε σύμβουλο είτε περαιτέρω υλικό βίντεο. Τώρα πληρώνει το τίμημα άλλων. 

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Βαθμολογούμε τις πίστες της Formula 1 από την καλύτερη στη χειρότερη.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles