spot_img

Ο Sainz θέλει Πρωτάθλημα με τη Ferrari

Ο Ισπανός οδηγός της Ferrari, Carlos Sainz, έκανε γνωστό σε δηλώσεις του πως η κατάκτηση του Πρωταθλήματος οδηγών με τη Ferrari είναι ο μεγάλος του στόχος.

Ο Carlos Sainz μετακινήθηκε από τη McLaren στη Ferrari το 2021. Η περσινή σεζόν αποτελούσε περίοδο προσαρμογής για τον ίδιο στο νέο του περιβάλλον. Σε συνδυασμό με το ταλέντο του ομόσταυλου Charles Leclerc, οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για προβάδισμα του Μονεγάσκου στην τελική βαθμολογία. Ωστόσο, η πολύ καλή προσαρμοστικότητα του Ισπανού, σε συνδυασμό με κάποιες καίριες ατυχίες του Leclerc, έφερε την ανατροπή στην τελική βαθμολογία, με τον Carlos Sainz να τερματίζει πάνω από τον teammate του κατά 5,5 πόντους.

Διαβάστε επίσης: Υπέγραψε νέο συμβόλαιο ο Verstappen με τη Red Bull

Ο ‘Smooth Operator’ παραχώρησε συνέντευξη, η οποία δημοσιεύτηκε στην ιταλική ιστοσελίδα corriere.it και δήλωσε, μεταξύ άλλων:

Όπως είπε και ο Binotto, είμαστε και οι δύο πλευρές ικανοποιημένες, σκοπεύουμε να συνεχίσουμε μαζί και αυτός ο χειμώνας (πριν την έναρξη της σεζόν) είναι η ευκαιρία να καταλήξουμε σε συμφωνία, το προσπαθούμε. Το να γίνω Παγκόσμιος Πρωταθλητής με τη Ferrari είναι η υψηλότερη φιλοδοξία μου. Θα ήθελα ν’ ανανεώσω το συντομότερο δυνατό.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση των χειμερινών δοκιμών της Βαρκελώνης και την ανάλυση της Red Bull RB18.

Ο Carlos Sainz, στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην προσωπικότητα από το παρελθόν που θα ήθελε να έχει στο πλάι του κατά την παρουσία του στη Ferrari:

Από τότε που είμαι οδηγός της Ferrari, έχω ακούσει πολλές ιστορίες για τον Michael Schumacher. Είναι ένας άνθρωπος που θα ήθελα να έχω γνωρίσει, να έχω σαν συντροφιά, να κατανοήσω πώς κατάφερε να είναι τόσο ξεχωριστός. Κάθε μηχανικός μιλάει γι’ αυτόν και είναι πολύ ωραίο ν’ ακούω το πώς «κατέκτησε» ένα σύνολο ανθρώπων, το οποίο ήταν γεμάτο με αγάπη και σεβασμό για τον ίδιο.

Photo: Ferrri

Έπειτα, ο ‘Smooth Operator’ αναφέρθηκε στους συναδέλφους του με τους οποίους θα μπορούσε να κάνει παρέα μετά την καριέρα του στη Formula 1:

Οι φίλοι μου είναι «ξένοι» απέναντι στη Formula 1… Εξαρτάται από το τι εννοούμε όταν αναφέρουμε τη λέξη «φιλία». Ειλικρινά, πάντως, νομίζω πως με ανθρώπους που συμπαθώ, όπως τον Lando (Norris) και τον Leclerc, θα μπορούσα πραγματικά να είμαι φίλος όταν σταματήσω ν’ αγωνίζομαι (στη Formula 1). Είναι υποκειμενική η άποψή μου, όμως νομίζω πως έτσι έχουν τα πράγματα. Ακόμα και όταν σκέφτομαι τα προτερήματα της προσωπικότητάς τους, είμαστε όμοιοι, έχουμε καλή σχέση, προσπαθούμε να κρατήσουμε την ιταλική σημαία ψηλά, το όνομα της Ferrari με το να κάνουμε τη δουλειά μας καλά. Αυτό δε συμβαίνει μόνο με το να είμαστε γρήγοροι.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Ωστόσο, η απάντηση του Carlos Sainz που έκανε παραπάνω εντύπωση ήταν στην ερώτηση για το ποιος μπορεί να κατακτήσει το Πρωτάθλημα του 2022 στους οδηγούς:

Αν εξαιρέσω τον εαυτό μου, δεν ξέρω, θα έλεγα τον Charles (Leclerc) για το καλό της Ferrari, όμως θα ήθελα να πω Sainz.

Ο Carlos Sainz εξέπληξε ευχάριστα τους φίλους της Ferrari με την απόδοση και τη σταθερότητα που είχε το 2021. Η νέα εποχή της Formula 1 φέρνει απαιτήσεις στις τάξεις της Scuderia, ενώ υψηλές προσδοκίες έχουν οι tifosi και από τους δύο οδηγούς της. 

Δείτε το GP Βραζιλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula 1.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles