spot_img

Η Red Bull «κλείνει το μάτι» στην Porsche

H Red Bull Racing δεν αποκλείει τη συνεργασία της με έναν κατασκευαστή όπως η Porsche για την επόμενη γενιά κινητήρων της Formula 1 το 2026.

Ο όμιλος Volkswagen έκανε γνωστά τα σχέδια του για είσοδο στη Formula 1 μέσω του Διευθύνοντος Συμβούλου της, Herbert Diess, χωρίς να αποκαλύψει, ωστόσο, περισσότερες λεπτομέρειες για αυτή την ενέργεια. Η φημολογία αφορά και τις δύο αγωνιστικές εταιρείες του, την Porsche, αλλά και την Audi, με την πρώτη να συνδέεται από πολύ νωρίς με μία ενδεχόμενη συνεργασία με τη Red Bull Racing.

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, μίλησε πρόσφατα για την πιθανότητα συνεργασίας της ομάδας του με την Porsche.

«Είναι προφανώς πολύ καλό, η δέσμευση του ομίλου Volkswagen, ως μητρική εταιρεία τόσο της Porsche, όσο και της Audi, αφορούσε την είσοδο αμφότερων στη Formula 1. Εμείς μόλις ξεκινήσαμε την πορεία μας ως κατασκευαστής κινητήρων για το 2026. Συνεπώς, φυσικά και θα ήταν λογικό για εμάς να εξετάσουμε όλες τις συζητήσεις για μία πιθανή συνεργασία. Είναι ακόμα πολύ νωρίς, δεν υπάρχει κάτι να αναφέρουμε. Όταν προκύψει κάτι νεώτερο, εσείς (τα media) φυσιολογικά θα είστε οι πρώτοι που θα το γνωρίζετε.»

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Mαϊάμι.

Ο Christian Horner αναλύει τις συνέπειες που θα προκύψουν από μία πιθανή αύξηση του αριθμού των ομάδων στο grid της Formula 1.

«Τα χρήματα σε τελική ανάλυση θα είναι καθοριστικός παράγοντας. Μία ερώτηση που αφορά τη διοργανώτρια αρχή είναι πως αν θέλουν περισσότερες ομάδες, προφανώς θα πρέπει να μειώσουν το μερίδιό τους από τα χρήματα που λαμβάνουν. Ο λόγος είναι πως θα ήταν άδικο να περιμένουμε από τις υπόλοιπες ομάδες να πληρώσουν έμμεσα αυτές που θα ήθελαν να μπουν στο grid. Νομίζω πως είναι πολύ καλό που υπάρχει ενδιαφέρον από νέες φίρμες. Μία ομάδα σαν την Andretti είναι ένα μεγάλο όνομα, όμως νομίζω πως αυτό είναι κάτι που η Liberty Media, με το δικό της επιχειρηματικό μοντέλο, πρέπει να αναλογιστεί για το μέλλον».

Η είσοδος των Porsche και Audi στη Formula 1 θεωρείται, ουσιαστικά, δεδομένη και το μόνο που απομένει είναι η επίσημη ανακοίνωση του ομίλου Volkswagen.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles