spot_img

Το Indycar καλεί τον Vettel

O τέσσερις φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της Formula 1, Sebastian Vettel, έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων του Indycar που θέλουν να του προσφέρουν τη δυνατότητα να κάνει δοκιμές άμεσα. 

Στο πλαίσιο του Grand Prix Μαϊάμι, ο οδηγός της Aston Martin, Sebastian Vettel, δήλωσε πως προτιμά τις «κανονικές» αμερικάνικες πίστες από αυτές που είναι σε δρόμους στη πόλη, όπως το Miami International Autodrome. Άμεσα, τα άτομα που κατέχουν από κοινού την ομάδα Rahal Letterman Lanigan Racing, που συμμετέχει στα IndyCar, οι Bobby Rahal και David Letterman (τρίτος ιδιοκτήτης είναι ο Mike Lanigan) απάντησαν στη δήλωση αυτή. Πιο συγκεκριμένα, ανέφεραν σε δημοσίευση στα social media πως θα ήταν θετικοί στο να δώσουν την ευκαιρία στον τέσσερις φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή της Formula 1 να δοκιμάσει τις δυνατότητές του στα IndyCar.

Ο Bobby Rahal δήλωσε στην ιστοσελίδα motorsport.com πως εννοούσε όντως την πρόταση που έκανε στον Sebastian Vettel, η οποία αφορούσε τον αγώνα Road America στις 12 Ιουνίου.

«Δεν έχουμε κάποια ευκαιρία άμεσα, όμως γιατί όχι; Δε θα μπορούσαμε να διαφημίσουμε τα IndyCar καλύτερα σε άλλο μέρος εκτός από το Road America. Ταυτόχρονα, δε θα μπορούσε κάποιος να προωθήσει καλύτερα το Road America από το να τρέξει σε μονοθέσιο IndyCar. Συνεπώς, θα μου άρεσε να διαπιστώσω τι σκέφτεται ο Sebastian Vettel».

Ακούστε την εκπομπή Slipstream με την ανάλυση του GP Miami

Μεταξύ άλλων, ο Rahal διατηρεί τις αμφιβολίες του για το κατά πόσο θα επιθυμούσε να τρέξει ο Vettel στα IndyCar:

«Θα ήθελε ένας οδηγός σαν και αυτόν να αγωνιστεί στα IndyCar μετά από μία άκρως επιτυχημένη καριέρα στη Formula 1; Δεν ξέρω, πολλοί Ευρωπαίοι δεν είναι θετικοί στην ιδέα να αγωνίζονται σε οβάλ πίστες. Βρίσκεται, όμως, ακόμα περίπου στα 35 του χρόνια, συνεπώς έχει ακόμα αρκετά χρόνια για να δοκιμάσει άλλες μορφές αγώνων ταχύτητας. Εάν, όμως, μας παρουσιαζόταν αυτή η ευκαιρία να έχουμε κάποιον σαν τον Seb (Vettel) σε ένα επιπλέον μονοθέσιο για κάποιους αγώνες, σίγουρα θα το σκεφτόμασταν πολύ σοβαρά».

Τα IndyCar είναι μία εναλλακτική μορφή του μηχανοκίνητου αθλητισμού το οποίο προσελκύει κατά καιρούς πρώην οδηγούς της Formula 1. Οι απαιτήσεις είναι διαφορετικές, κάτι που δίνει την ευκαιρία ακόμα και σε μεγαλύτερους ηλικιακά οδηγούς του παρελθόντος, όπως οι Takuma Sato και Juan Pablo Montoya, να αγωνίζονται, έστω και περιστασιακά.

Δείτε το GP Ιταλίας για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Formula G.

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles