spot_img

Η Red Bull RB20 είναι εδώ και θέλει να κατακτήσει τα πάντα

Η Red Bull Racing παρουσίασε τη νέα RB20 του 2024, το μονοθέσιο με το οποίο θέλει να κάνει ακόμη ένα double στη Formula 1.

Οι πρωταθλητές ήταν οι τελευταίοι που έκαναν παρουσίαση του φετινού τους μονοθεσίου. Ο… χορός πλέον τελείωσε με τη Red Bull Racing να παρουσιάζει επίσημα για πρώτη φορά τη νέα RB20. To μονοθέσιο δεν το βλέπουμε ωστόσο για πρώτη φορά καθώς απαθανατίστηκε πριν από λίγες ημέρες να κάνει shakedown στην πίστα του Σίλβερστον.

Το 2023 ήταν σχεδόν τέλειο για τη Red Bull Racing, η οποία ευελπιστεί πως θα καταφέρει να συνεχίσει την κυριαρχία της στη Formula 1. H νέα RB20 είναι η φυσική εξέλιξη της RB19, με το σχεδιασμό της να έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι του περασμένου έτους. Ο λόγος είναι η τρομερή δυναμική που είχε το μονοθέσιο της προηγούμενης σεζόν.

Η νέα Red Bull RB20 έχει μεγάλες ομοιότητες με την RB19 ωστόσο διαθέτει και τεράστιες διαφορές. Μία από αυτές είναι η διαφορετική χρήση των sidepods από φέτος, καθώς η εισαγωγή αέρα έχει τοποθετηθεί πάνω στο αμάξωμα και απελευθερώνει τα sidepod ώστε να μην λειτουργούν ως εισαγωγές αέρα αλλά σαν αεροδυναμικά βοηθήματα. Φυσικά οι ψηφιακές φωτογραφίες κρύβουν πολλές λεπτομέρειες που θα τις δούμε στις χειμερινές δοκιμές του Μπαχρέιν.

Το μεγάλο ερώτημα παραμένει αν θα πλησιάσει κάποια άλλη ομάδα τους «ταύρους», οι οποίοι ξεκινούν ως φαβορί τη χρονιά. Πώς να μην είναι εξάλλου από τη στιγμή που κατέκτησε 21 νίκες σε 22 Grand Prix το 2024.

Η παρουσίαση του νέου μονοθεσίου έγινε στη σκιά της έρευνας περί ανάρμοστης συμπεριφοράς του επικεφαλής της, Christian Horner. O Βρετανός αρνείται την οποιαδήποτε κατηγορία και ήταν παρών στο shakedown του Σίλβερστον όπως και στην παρουσίαση της RB20.

Οδηγοί της RBR για το 2024 θα είναι και πάλι οι Max Verstappen και Sergio Perez. Το 2024 θα είναι η τέταρτη σεζόν συνεργασίας των δύο και δεν αποκλείεται να είναι η τελευταία, μιας και το συμβόλαιο του Μεξικανού ολοκληρώνεται στο τέλος της χρονιάς.

Πλέον η Red Bull Racing στρέφει την προσοχή της στις δοκιμές του Μπαχρέιν που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 21-23 Φεβρουαρίου στην πίστα Σακχίρ του Μπαχρέιν.

Ακούστε την εκπομπή Slipstream για τηv F1 με την ανάλυση της νέας Red Bull RB20 και των νέων μονοθεσίων των Ferrari, Mercedes, McLaren και Aston Martin.

  • Κάντε μας like στο facebook
  • Κάντε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
  • Ακούστε τις εκπομπές μας στο Spotify
  • Μπείτε στον server μας στο Discord

Related Articles

Stay Connected

5,762ΥποστηρικτέςΚάντε Like
52ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
- Advertisement -spot_img

Latest Articles